Recepten Zoetigheden

Aardbeien kwarktaart met muesli bodem

Aardbeien kwarktaart 1

Een tijdje geleden heb ik me opgegeven voor de Bloginsiders campagne van Uit Pauline’s Keuken in samenwerking met Zonnatura. Guess what? Ik werd uitgekozen om mee te doen, hoe leuk! Vorige week stond het eerste recept met de Zonnatura Roaties online (klik hiero voor een heerlijke apple crumble). Vandaag het tweede, en laatste, recept met de Zonnatura Roasties, namelijk een aardbeien kwarktaart. Hierbij gebruik ik de Roasties als bodem voor de taart.

Ingrediënten (voor 1 taart)
– 500 ml magere kwark
– 250 ml slagroom
– 100 gram witte basterdsuiker
– 1 bakje aardbeien (500 gram)
– 200 gram Zonnatura Roasties cashew & vanille
– 100 gram roomboter
– 10 blaadjes gelatine

Wat heb je nodig?
– Pannetje voor de boter
– Pannetje voor de aardbeienpuree
– Staafmixer
– Springvorm (24 cm)
– Mengkom
– Eventueel een hakmolentje

Aardbeien kwarktaart 2

  1. Doe de Zonnatura Roasties in een hakmolentje en maal dit helemaal fijn (of maak het fijn door de muesli in een schonen theedoek te doen, en erop te rammen met een deegroller).
  2. Smelt de roomboter, als dit gesmolten is voeg je de gemalen Roasties toe. Meng dit goed en verdeel het mengsel over een met bakpapier bekleden springvorm. Zet de springvorm met de bodem in de tussentijd in de koelkast.
  3. Doe de gelatine in een bakje met koud water, laat dit 5 minuten wellen.
  4. Pureer 3/4 bakje aardbeien met een staafmixer. Doe aardbeienpuree in een pannetje en voeg hier de gelatine en witte basterdsuiker aan toe.
  5. Verwarm dit zodat alles in de aardbeienpuree is opgelost (niet laten koken!).
  6. Mix in de tussentijd de slagroom, totdat deze stijf is.
  7. Voeg beetje bij beetje de kwark toe aan de aardbeienpuree. Meng dit goed door elkaar met behulp van een garde (zo haal je alle klontjes eruit).
  8. Als alle kwark is toegevoegd kan de slagroom erbij. Doe dit voorzichtig, zodat er nog wat lucht in het mengsel blijft.
  9. Dit is de stap waarbij ik enigszins in de stress schoot, want m’n mengsel was nog érg vloeibaar (rampscenario’s in m’n hoofd). Anyways, verdeel het mengsel over de bodem en zet de kwarktaart voor ongeveer 1,5 uur in de diepvries.
  10. Ennnn bij deze stap werd ik weer enthousiast! Haal de kwarktaart uit de diepvries en laat deze nog een uurtje in de koelkast staan.
  11. Tadaaa, best veel stappen (het werk valt eigenlijk reuze mee), maar je hebt de perfecte kwarktaart. Verdeel nog wat aardbeitjes over de kwarktaart (omdat dit er gewoon pinterest en leuk uitziet en ontzettend lekker is).

Aardbeien kwarktaart 3

Ik was dus ontzettend bang dat de kwarktaart een ijstaart ging worden, but no! Hij kwam fantastisch goed uit de diepvries en heb ‘m voor de zekerheid nog even in de koelkast laten staan. Wat een meevallertje dit! Ik vind de bodem erg lekker. Het is niet de standaard koekjesbodem, deze heeft meer bite en je proeft gewoon dat hij vezelrijk is. Echt, probeer dit eens in plaats van de Dr. Oetker kant-en-klaar variant!
Mocht je dit recept ook gaan maken… Eet smakelijk!

23 Comments

  • Reply
    Monique | WritingMonique
    26 juni 2016 at 10:03

    Oh, ik ben dol op kwarktaart maar heb het nog nooit geprobeerd met een muesli bodem! Lijkt me heerlijk!

    • Reply
      Demi
      26 juni 2016 at 11:28

      Zeker het proberen waard, het is echt een fijne toevoeging!

  • Reply
    Mylou
    26 juni 2016 at 11:43

    Klinkt goed zeg! Nu heb ik gigantische cravings naar kwarktaart, haha :’)

    • Reply
      Demi
      26 juni 2016 at 14:48

      Thanks! Haha sorry voor de cravings, gewoon gaan maken die taart!

  • Reply
    Sax and the Pretty
    26 juni 2016 at 14:50

    Hallo gezonde taart! Kom maar hier! x

  • Reply
    Joanne
    26 juni 2016 at 16:53

    Ziet er lekker uit! En wat een mooie foto’s ook 🙂

    • Reply
      Demi
      26 juni 2016 at 17:16

      Super om te horen, dankje! 😀

  • Reply
    Teddy
    26 juni 2016 at 22:57

    Wat een leuk idee! Hoewel ik de bodem van de kwarktaart juist altijd zo lekker vind, lijkt me dit ook erg lekker!

  • Reply
    sammie
    27 juni 2016 at 10:15

    Oh dit ziet er zoooo lekker uit! Prachtig kleurtje ook!

    • Reply
      Demi
      27 juni 2016 at 15:29

      Thanks! Lekker roze, ik hou ervan ♡

  • Reply
    irene
    27 juni 2016 at 11:10

    Hmm, dit lijkt me zo lekker!!

  • Reply
    Eef
    28 juni 2016 at 12:38

    Dit ziet er wel heel erg lekker uit zeg! Mooie foto’s ook. Fijne tip m.b.t. het invriezen, zelf heb ik dit ook nog nooit gedaan want ben ook bang voor een ijstaart maar goed om te weten dat dit niet het geval is 🙂

    • Reply
      Demi
      29 juni 2016 at 00:03

      Dankjewel Eef! 😀 Ik ga deze diepvries methode zeker vaker toepassen, hele taart mee gered, ideaal!

  • Reply
    Marushi
    28 juni 2016 at 14:11

    Ik vind dit echt heerlijk! Ik maak dit echt zo vaak. 🙂 -x-

    • Reply
      Demi
      29 juni 2016 at 00:00

      Zo lekker ja, en ook nog ’s gemakkelijk klaar te maken (dan ligt de drempel voor mij een stuk lager om ‘m vaker te maken) 😀

  • Reply
    Lisa
    28 juni 2016 at 15:38

    Ziet er zo goed uit!! Kun je niet een stukje opsturen haha 😉

    • Reply
      Demi
      29 juni 2016 at 00:02

      Thanks. Als het kon deed ik het, maar helaas is hij al op en vrees ik dat hij de reis niet zou overleven, haha!

  • Reply
    ilona
    3 juli 2016 at 19:33

    Wauw dit ziet er heerlijk uit! Ik ben echt een enorme toetjes verslaafde, dus ik ga deze zeker eens maken! Altijd lekker na het avondeten. Liefs ilona

    • Reply
      Demi
      3 juli 2016 at 23:06

      Thanks, zeker een aanrader als toetje!

  • Reply
    Esmay
    3 juli 2016 at 22:46

    Dit ziet er zo ontzettend lekker uit! Ik ga dit zeker eens een keer proberen.

    • Reply
      Demi
      3 juli 2016 at 23:05

      Super leuk! Smakelijk alvast 🙂

  • Reply
    Eva
    8 juli 2016 at 13:43

    Dat lijkt me echt lekker, met zo’n muesli bodem! Wij kopen altijd zo’n simpel pakje van Dr. Oetker om kwarktaart mee te maken, die bodem is ook altijd lekker 🙂

    • Reply
      Demi
      8 juli 2016 at 23:12

      We hebben het pakje van Dr. Oetker ook vaker in huis gehad en die bodem is zeker ook erg lekker (en supersonisch snel klaar) 🙂

    Leave a Reply