Hartige snacks Recepten

Bladerdeegrolletjes met Boursin

Bladerdeegrolletje 4

Weet je nog dat ik een tijdje geleden Bloginsider was? Nou, het is weer zover hoor, ik ben wederom Bloginsider voor Uit Pauline’s Keuken. Dit keer is de opdracht om een lekker borrelreceptje met Boursin producten te maken. Ik zeg, biertje of wijntje en deze bladerdeegrolletjes erbij en je borrel is helemaal perfect en yummie!

Ingrediënten (voor een flinke portie!)
– 1 pakje bladerdeeg
– 1 pakje Boursin garlic & herbs
– half zakje geraspte (48+) kaas
– 5 plakken ham
– 1 ei
– peper en zout

Wat heb je nodig?
– Oven
– Snijplank
Bladerdeegrolletje 6

  1. Ontdooi het bladerdeeg en verwarm de oven voor op 200 .
  2. Als het bladerdeeg ontdooid is leg je 3 plakjes bladerdeeg naast elkaar (de plakkerige kant van het bladerdeeg leg je naar boven). Je legt daarna de ene plak iets over de andere en drukt het goed aan, zodat het een lange lap deeg wordt.
  3. Smeer een laag Boursin over het bladerdeeg heen.
  4. Verdeel vervolgens de kaas en ham over de laag Boursin. Breng op smaak met wat peper en eventueel zout.
  5. Rol het bladerdeeg strak op, doe dit vanaf de korte kant. Snijd vervolgens de rol in plakken en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  6. Klop 1 ei los en besmeer hiermee de bovenkant van de bladerdeegrolletjes. Bak de bladerdeegrolletjes voor 20 à 25 minuten.

Bladerdeegrolletje 1

Bladerdeegrolletje 3
Mocht je dit recept ook gaan maken… Eet smakelijk!
Oh men, ik raad je echt aan dit receptje thuis ook een keer te proberen. Het is zo lekker en ook nog ’s mega gemakkelijk! Ik weet zeker dat jij dit kunt klaarmaken! Ideaal als je een feestje of verjaardag hebt en snel iets zelfgemaakts op tafel wilt toveren. De rol bladerdeeg (dus al met Boursin, kaas en ham erin) kun je trouwens prima een dag in de koelkast bewaren. Op deze manier kun je het meeste werk een dag van tevoren verrichten, zodat je op de dag zelf het alleen nog hoeft te snijden en af te bakken.
Je kunt natuurlijk oneindig variëren met dit recept, denk aan Boursin met gerookte paprika, salami met tomato frito of zelfs een zoete variant van nutella met banaan.


Psssst, volg je me al op Instagram, Twitter en Facebook?

21 Comments

  • Reply
    Jonna@Burgertrutjes
    31 juli 2016 at 13:16

    Heerlijk recept! Vandaag heb ik een recept gepost op de site met pasta met boursin cuisine.

    • Reply
      Demi
      31 juli 2016 at 13:19

      Dankje! Ik ga je recept ook even checken 😀

  • Reply
    Sandra
    31 juli 2016 at 13:57

    Het is dat ik niet van bladerdeeg houd, maar het ziet er wel heerlijk uit! Echt leuk om zoiets neer te zetten als hapje op een verjaardag of gezellig avondje ofzo. Leuk! Om te onthouden dit!

    • Reply
      Demi
      31 juli 2016 at 14:09

      Ja, precies! Gemakkelijk en snel op tafel te toveren. Dankjewel! 😀

    • Reply
      Demi | DE KOOKFABRIEK
      1 augustus 2016 at 09:23

      Misschien kun je een ander deeg gebruiken zoals een brooddeeg (hartige taartdeeg of pizzadeeg koeling in de supermarkt)?

      • Reply
        Demi
        6 augustus 2016 at 14:11

        Goeie tip! 😀

  • Reply
    Lieke
    31 juli 2016 at 14:52

    Hmm klinkt heerlijk! Ga ik zeker n keer maken, bedankt voor het leuke recept.

    • Reply
      Demi
      31 juli 2016 at 15:15

      Woohoo, super leuk. Ben benieuwd wat je ervan gaat vinden! 😀

  • Reply
    Demi | DE KOOKFABRIEK
    1 augustus 2016 at 09:24

    Leuk receptje. Lijkt me inderdaad lekker voor bij de borrel!

    • Reply
      Demi
      6 augustus 2016 at 14:11

      Zekers ja, dankje!

  • Reply
    Monique | WritingMonique
    1 augustus 2016 at 09:57

    Oh, wat een fijn recept! Het ziet er zo lekker uit!

    • Reply
      Demi
      6 augustus 2016 at 14:11

      Goed om te horen, dankjewel 🙂

  • Reply
    Amanda
    1 augustus 2016 at 15:13

    Oooooh zo lekker!!

  • Reply
    Eva
    2 augustus 2016 at 21:59

    Dit lijkt me nou zoooo lekker! Ik heb nog vakantie, dus misschien ga ik dit wel een keer maken binnenkort 🙂

    • Reply
      Demi
      6 augustus 2016 at 14:12

      Woohoo, ben erg benieuwd wat je ervan gaat vinden 😀

  • Reply
    sammie
    4 augustus 2016 at 13:34

    Ziet er heerlijk uit, ik ben gek op Boursin, zo lekker!

    • Reply
      Demi
      6 augustus 2016 at 14:13

      Jaaa, ik ook! Dankjewel 😀

  • Reply
    Kleine Prinses
    4 augustus 2016 at 21:26

    lijkt me heerlijk!

  • Reply
    Ivory Wanderer
    8 augustus 2016 at 15:28

    Zo lekker en zo makkelijk! Ook lekker om dunne plakjes courgette of spinazie in te doen. Mmmmm

    • Reply
      Demi
      9 augustus 2016 at 20:37

      Courgette of spinazie, geniaal! Lijkt me ontzettend lekker, thanks voor de tip!

  • Reply
    Mariëlle - ATB
    9 augustus 2016 at 21:50

    Ziet er lekker uit!

  • Leave a Reply