Hoofdgerechten Recepten

Duitse currywurst

Duitse currywurst 1

Zoals je in m’n vorige artikel hebt kunnen lezen ben ik op vakantie geweest naar Berlijn. Het leek me erg leuk en lekker om een typisch Duits recept te maken. En wat is er nou Duitser dan currywurst?!

Ingrediënten (voor 4 personen)
– 8 braadworsten
– 2 uien
– 1 flinke el tomatenpuree
– 250 gram ketchup
– 3 el balsamico
– 2 ½ el honing
–  1 el sojasaus
– ½ tl chilipoeder
– 2 el kerriepoeder

Wat heb je nodig?
– Braadpan
– Snijplank

Duitse currywurst 2

  1. Bak de braadworsten zoals beschreven staat op de verpakking.
  2. Snipper ondertussen de 2 uitjes en houd deze nog even apart.
  3. Als de braadworsten gaar zijn haal je ze uit de pan en leg je ze op een bord.
  4. Doe de gesnipperde ui in de pan. Als de ui glazig is voeg je de tomatenpuree toe, roer dit tot een mengsel.
  5. Voeg de ketchup, honing en balsamico toe en roer weer door totdat het een geheel is.
  6. Voeg dan de sojasaus, chilipoeder en kerriepoeder toe (ik heb niet veel chilipoeder gebruikt, vind je pittig eten nou erg lekker? Voeg dan gerust meer chilipoeder toe). Laat de saus even pruttelen, snijd ondertussen de braadworst in plakken.
  7. Voeg de braadworst toe aan de saus. Indien de saus te dik is kun je wat water toevoegen.
  8. Serveer bijvoorbeeld bij frietjes of een broodje.

Mocht je dit recept ook gaan maken… Eet smakelijk!

Ik mag dan wel een opleiding tot diëtist volgen, maar dit moet wat mij betreft absoluut wel ’s kunnen hoor. Ont-zet-tend lekker! Je zou de saus ook kunnen klaarmaken zonder de braadworst en bij een ander gerechtje serveren. Omnomnom!


Psssst, volg je me al op Instagram, Twitter en Facebook?

22 Comments

  • Reply
    Laura
    14 augustus 2016 at 09:18

    Klinkt heel lekker!

    • Reply
      Demi
      14 augustus 2016 at 14:57

      Dat vond ik nou ook! 😀

  • Reply
    Lieke
    14 augustus 2016 at 10:05

    Klinkt goed!

    • Reply
      Demi
      14 augustus 2016 at 14:58

      Thanks Lieke! 🙂

  • Reply
    Mariska
    14 augustus 2016 at 10:40

    Niet eens zo lastig. Ik maak zelden Duitse recepten maar dit klinkt erg goed 😀

    • Reply
      Demi
      14 augustus 2016 at 14:58

      Zeker een super gemakkelijk recept, kan praktisch niks fout mee gaan en is lekker snel klaar!

  • Reply
    Demi | DE KOOKFABRIEK
    14 augustus 2016 at 11:32

    Wat ziet er verrassend lekker uit! Ik eet niet zo vaak vlees, maar ik ben hier erg nieuwsgierig naar!

    • Reply
      Demi
      14 augustus 2016 at 15:01

      Thanks! Je zou de basis van de saus ook kunnen aanhouden en er bijvoorbeeld een vleesvervanger in kunnen doen, net wat je wilt. 🙂

  • Reply
    Claire
    14 augustus 2016 at 11:57

    Klinkt lekker! Zou het ook kunnen met een vega worstje denk je ? 😀

    • Reply
      Demi
      14 augustus 2016 at 14:59

      Ja, dat moet zeker ook lukken! Ben je nog sneller klaar aangezien zo’n vega worstje niet zo lang in de pan hoeft 🙂

  • Reply
    Lobke
    14 augustus 2016 at 12:56

    Leuk recept! Ik ben gestopt met vlees eten, maar mijn vriend is nog steeds een grote liefhebber. Daarom is dit recept perfect om eens te maken voor hem! 🙂

    • Reply
      Demi
      14 augustus 2016 at 15:02

      Ja zeker! En jij zou het eventueel klaar kunnen maken met een vleesvervanger 😀

  • Reply
    Jonna@Burgertrutjes
    14 augustus 2016 at 14:29

    Heerlijk recept, ben gek op curry worst

    • Reply
      Demi
      14 augustus 2016 at 15:04

      Dankje, ik ook! En al helemaal als ’t homemade is 🙂

  • Reply
    Anne
    14 augustus 2016 at 15:51

    Ik ben normaal gesproken niet zo fan van braadworsten maar dit ziet er wel heel goed uit!

    • Reply
      Demi
      15 augustus 2016 at 10:10

      Ik heb precies hetzelfde! Gewone braadworst word ik niet heel warm van, maar op deze manier zeker wel!

  • Reply
    Monique | WritingMonique
    15 augustus 2016 at 09:39

    Klinkt lekker, en het ziet er ook onwijs lekker uit!

    • Reply
      Demi
      15 augustus 2016 at 10:11

      Woohooo, dankjewel Monique! ♡

  • Reply
    Lesley
    15 augustus 2016 at 20:35

    Ondanks dat ik probeer voornamelijk Vlees/zuivel vrij te eten ziet dit er toch wel heel lekker uit! Ik vind dit altijd het lekkerst smaken in Duitsland en ben benieuwd of het met dit recept lukt om het net zo lekker te krijgen! Er zitten wel dingen in die ik er zelf niet zo snel ingedaan had maar wellicht dat dat het probleem was bij mij hihi

    • Reply
      Demi
      15 augustus 2016 at 20:41

      Daar was ik dus ook super benieuwd naar en ik kan je melden dat ’t écht dicht in de buurt komt! 😀

  • Reply
    Gea
    15 augustus 2016 at 21:15

    Klinkt heerlijk! Ik heb het wel eens eerder gegeten in Duitsland, zo lekker ;). Dit recept moet ik ook maar eens uitproberen haha.

  • Reply
    okayromée
    16 augustus 2016 at 10:50

    Ik eet zelf geen vlees, maar het ziet er wel lekker uit! Die patatjes tho…. mmmm!

  • Leave a Reply