Ontbijtjes Recepten

Easy peasy apple crumble met Zonnatura roasties

Een tijdje geleden heb ik me opgegeven voor de Bloginsiders campagne van Uit Pauline’s Keuken in samenwerking met Zonnatura. Guess what? Ik werd uitgekozen om mee te doen, hoe leuk! Vandaag een ontbijt receptje voor appel crumble met Zonnatura Roasties appel & kaneel. En al zeg ik ’t zelf, dit is érg lekker. Appel + kaneel in de ochtend is echt een aanrader!

Ingrediënten (voor 1 schaaltje)
– 1 koffiekopje Zonnatura roasties appel & kaneel
– 1 appel
– 15 gram boter
– 1 eetlepel honing
– kaneel

Wat heb je nodig?
– Pannetje voor de boter
– Ovenbestendig schaaltje om de appel crumble in te doen

Processed with VSCO with hb1 preset

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Schil één appel en snijd deze in kleinere stukjes, doe de appel in het schaaltje en strooi hier flink wat kaneel overheen.
  3. Doe het schaaltje met de appel voor 10 minuutjes in de oven.
  4. Smelt ondertussen 15 gram boter in een pannetje, zodra dit is gesmolten kunnen de roasties en de honing erbij. Roer dit tot een geheel.
  5. Haal het schaaltje met de appel uit de oven en verdeel hier de roasties overheen.
  6. Doe het schaaltje voor nog 10 minuten terug in de oven.
  7. En klaaar, hoe gemakkelijk is dit ontbijtje?!

De appel heeft in totaal 20 minuutjes in de oven gezeten en heeft daardoor nog een lekkere bite, mocht je de appel nou graag wat meer gaar hebben is het een kwestie van langer in de oven laten staan. Als je dit ’s avonds (als toetje) wilt eten gaat dat natuurlijk ook prima, dan kun je de appel crumble zelfs combineren met een bolletje vanille ijs. Omnomnom!

Mocht je dit recept ook gaan maken… Eet smakelijk!

15 Comments

  • Reply
    Carmen
    19 juni 2016 at 10:15

    Ik weet niet of ik zoveel tijd heb ’s ochtends, maar als dessert vind ik het wel een leuk recept!

    • Reply
      Blogstertogo
      19 juni 2016 at 11:07

      Thanks! Je zou het eventueel ook in het weekend als ontbijtje kunnen maken, wellicht dat je dan wat meer tijd hebt 😀

  • Reply
    Mariska
    19 juni 2016 at 10:56

    Da’s wel heel makkelijk! En super lekker 😀

    • Reply
      Blogstertogo
      19 juni 2016 at 11:08

      Ja eh!? Kwestie van alles in een bakje stoppen en de oven in gooien, appeltje eitje 🙂

  • Reply
    sammie
    20 juni 2016 at 11:29

    Klinkt lekker en makkelijk 🙂 Prachtige foto’s heb je er weer bij gemaakt!

    • Reply
      Demi
      20 juni 2016 at 12:57

      Ah wat lief, super bedankt! 😀

  • Reply
    Lisa
    20 juni 2016 at 13:33

    Ziet er lekker uit <3

    • Reply
      Demi
      20 juni 2016 at 14:56

      Thanks Lisa ♡

  • Reply
    Djuli
    20 juni 2016 at 20:17

    Oh jammie! Dit klinkt echt heel lekker

    • Reply
      Demi
      20 juni 2016 at 20:20

      Dat is ’t zeker, echt ’n goede start van de dag dit 🙂

  • Reply
    Robin Valentine
    20 juni 2016 at 21:35

    ahh combineren met vanille ijs wanneer de appel crumble nog warm is, YUM <3

    • Reply
      Demi
      20 juni 2016 at 22:40

      Precies! Die koud en warm combinatie is echt to die for ♡♡

  • Reply
    Hilde
    21 juni 2016 at 16:18

    Klinkt heerlijk!

  • Reply
    Jolet
    22 juni 2016 at 16:51

    Ik ben heel erg benieuwd naar de smaak hiervan, want de ingrediënten lijken lekker bij elkaar!

  • Reply
    Teddy
    23 juni 2016 at 14:47

    Oh dit lijkt me zo lekker!

  • Leave a Reply