Ontbijtjes Recepten

#GRANOLAPOWER

Granolapower 1

Een poosje geleden had ik een artikel geschreven over cruesli en muesli. Aan het eind van dat artikel vroeg ik of jullie het leuk zouden vinden om een gezond recept voor muesli op m’n blog te zien. Daar werd positief op gereageerd, dus bij deze, het recept voor heerlijke granola!

Ik was vorige week al in de keuken te vinden met m’n havermout en noten. Er ontstond namelijk spontaan de drang om granola te gaan maken. Normaal ben ik echt geen ontbijt type, het liefst eet ik pas veel later op de dag. Maar, niet gelogen, granola heeft een heleboel voor me veranderd. De eerste keer maakte ik granola met honing, havermout, pecannoten, kokosrasp en kaneel. Ik wist niet wat me overkwam, gewoon dé perfecte granola, in een keer en ook nog ’s ontzettend lekker (zelfs in de yoghurt, belangrijk puntje voor mij). Dit eet ik nou graag iedere ochtend, al is het 6 of 7 uur. Twee dagen later stond ik weer in de keuken om een nieuwe batch granola te maken. Ja, ik heb de smaak helemaal te pakken.

Granolapower 7

INGREDIËNTEN (voor een weckpot vol)

– 75 gram havermoutvlokken
– 75 gram muesli (ik gebruik een mix van havervlokken, tarwevlokken en gerstvlokken, super handig (en zonder toegevoegd suiker)! Mocht je ‘m ook graag willen kopen, hier een linkje zodat je weet hoe de verpakking eruit ziet.)
– 1 handje pecannoten
– 1 handje hazelnoten
– 1 handje zonnebloempitten
– 1 eetlepel honing
– 1 à 2 eetlepels kokosrasp
– kaneel naar smaak

 

BEREIDINGSWIJZE

1. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180.

2. Hak de noten wat fijner, de hazelnoten door midden en de pecannoten in drieën.

3. Meng in een los kommetje de havermout en muesli met de honing en kaneel, roer dit goed door. Voeg vervolgens de noten en pitten toe en roer dit wederom goed door.

4. Verdeel dit mengsel over de bakplaat. Zorg dat het een dunne plak is, zodat alles goed wordt gebakken. Strooi nu eventueel nog wat extra kaneel over het mengsel.

5. Zet voor 20 minuten in de oven, roer na 5 minuten het mengsel ’n keer door, zodat alles lekker wordt gebakken.

6. Haal de bakplaat op de helft van de tijd een stukje uit de oven en strooi de kokos erover. Roer het mengsel voorzichtig nog een keer door en zet weer voor 10 minuten in de oven. Roer na 5 minuten nog eenmaal goed door.

7. Haal de granola uit de oven, laat het een beetje afkoelen en doe vervolgens dit hemelse mengsel in een weckpot of mason jar.

Granolapower 8

Mocht je dit recept ook gaan maken… Eet smakelijk!

Je leest het trouwens goed, er zit evengoed suiker in de granola, van de honing. Dit zou je kunnen weglaten om het nog gezonder te maken, maar ik vind het zelf niet erg om een klein beetje suiker toe te voegen. Naar mijn mening is deze granola versie nog steeds gezond!
Je kunt met dit recept eindeloos variëren, voeg de noten, zaden en kruiden toe die jij lekker vindt. Verder kun je natuurlijk ook nog meer noten in de granola doen. Deze versie is lekker studentvriendelijk, aangezien noten best prijzig kunnen zijn. Maar echt, ga dit eens proberen. Perfect ontbijtje binnen handbereik.

30 Comments

  • Reply
    sammie
    31 augustus 2016 at 09:33

    Mijn vriend zou dit heerlijk vinden, ik ben te verslaafd aan cruesli 😀 Mooie foto’s!

    • Reply
      Demi
      31 augustus 2016 at 17:52

      Haha, begrijpelijk! Dankjewel 🙂

  • Reply
    Natasja
    31 augustus 2016 at 09:47

    Jaa, geweldig! Dit wil ik ook graag nog een keer maken. Denk dat ik dit weekend eens de keuken in duik. De honing zou ik dan wel vervangen door agave siroop. 🙂 Mooie foto’s weer!

    • Reply
      Demi
      31 augustus 2016 at 17:53

      Dankjewel, super leuk om te horen! Veel bakplezier alvast 😀

  • Reply
    Roos
    31 augustus 2016 at 12:19

    Wat een mooie foto’s! En een heerlijke granola, lijkt mij. Fijn receptje, dit ga ik onthouden 🙂

    • Reply
      Demi
      31 augustus 2016 at 17:55

      Super lief, dankje! De granola zal je echt niet tegenvallen, zeker ’n keer gaan proberen! 😀

  • Reply
    Elles
    31 augustus 2016 at 12:59

    Eigenlijk heb ik dit nog nooit gehad. T lijkt me best wel lekker voor in de ochtend!
    Liefs,
    Elles

    • Reply
      Demi
      31 augustus 2016 at 17:55

      Ja echt heerlijk ’s morgens. Al moet ik zeggen dat ik ’s middags ook wel eens uit die pot kan snoepen :p

  • Reply
    karlien
    31 augustus 2016 at 13:27

    Wat een goed recept! Heerlijk voor in de ochtend.

    • Reply
      Demi
      31 augustus 2016 at 17:56

      Thanks Karlien, goed om te horen 😀

  • Reply
    Rachel Kromdijk
    31 augustus 2016 at 14:27

    oeh lijkt mij heerlijk! goed idee!

    • Reply
      Demi
      31 augustus 2016 at 17:56

      Dat is ’t zeker! 😀

  • Reply
    Anne
    31 augustus 2016 at 15:08

    Super lekker, ben helemaal fan van granola (ik eet het als ontbijt, tussendoortje en snack :)! Ik zal je recept even opslaan voor m’n volgende baksessie.

    • Reply
      Demi
      31 augustus 2016 at 17:57

      Ben benieuwd hoe je deze variant gaat vinden! Maar inderdaad, als snack kan ’t ook prima 😀

  • Reply
    Nienke
    31 augustus 2016 at 22:00

    Ik vind cruseli echt heerlijk. 🙂

    • Reply
      Demi
      31 augustus 2016 at 22:38

      Ik ook! En qua knapperigheid heeft het ook zeker wat weg van de gewone cruesli, maar dan nog lekkerder! 🙂

  • Reply
    Jonna@Burgertrutjes
    31 augustus 2016 at 22:15

    Oh dit ga ik maken!! Nog nooit zelf cruesli gemaakt, nu echt een keer gaan doen!

    • Reply
      Demi
      31 augustus 2016 at 22:39

      Zeeeker een aanrader. In een mum van tijd heb je een hele batch gemaakt!

  • Reply
    Resaarcle
    1 september 2016 at 00:29

    Fijn, zo’n zelfgemaakt ontbijt!

    • Reply
      Demi
      4 september 2016 at 22:33

      Ben het helemaal met je eens, weet je ook precies wat er allemaal in zit 🙂

  • Reply
    sunny mama
    1 september 2016 at 07:34

    Oei, dat ziet er vervaarlijk lekker uit! En ook gezond.
    Mooie foto’s ook!

    • Reply
      Demi
      4 september 2016 at 22:33

      Super fijn om te horen, thanks!

  • Reply
    Miss
    1 september 2016 at 12:01

    Wat een mooie foto’s! Oooh, ziet er gewoon overheerlijk uit!

    • Reply
      Demi
      4 september 2016 at 22:33

      Aaaw, super lief van je! Dankje 😀

  • Reply
    Sija
    1 september 2016 at 18:05

    Dit is echt wat voor mij! Ik eet net zoals jij veel later of nog liever sla ik het ontbijt over.. super slecht natuurlijk dus dit is ideaal! Het ziet er heerlijk uit.

    • Reply
      Demi
      4 september 2016 at 22:34

      Echt een aanrader, ik kijk nu zelfs uit naar m’n ontbijt, kun je nagaan!

  • Reply
    Marlies
    3 september 2016 at 09:14

    Grappig dat jij eerst niet zo van het ontbijt was. Ontbijt is mijn lievelingsmaaltijd van de dag <3 haha. Zelfgemaakte granola is trouwens echt heerlijk! Ik maak het ook wel eens.

    • Reply
      Demi
      4 september 2016 at 22:36

      Nu moet ik zeggen dat ik toch wel uitkijk naar m’n ontbijtje in de ochtend, maar eerst moest ik er echt niks van hebben, haha!

  • Reply
    lonneke
    7 september 2016 at 11:38

    Oh wat ziet dit er goed uit zeg! Wil dat graag eens maken.
    En wat heb je een leuke blog!
    Liefs Lonneke

    • Reply
      Demi
      7 september 2016 at 11:49

      Moet je zeker doen en dankjewel! Super fijn om te horen 😀

    Leave a Reply