Lifestyle Review

Boekreview: De Groene Meisjes

De Groene Meisjes boekreview 1

Ik ben dol op De Groene Meisjes, ik volg hun blog nu al een tijdje met heel veel plezier. Toen ik hoorde dat ze een boek gingen uitbrengen werd ik erg enthousiast, dit moest en zou een geweldig boek worden.

Ik spreek trouwens nog in meervoud over de Groene Meisjes, al hebben Jamie en Merel onlangs aangegeven dat Merel alleen verdergaat met De Groene Meisjes. Maar ze hebben natuurlijk wel samen het boek geschreven!

Allereerst is de vormgeving van dit boek fantastisch, als je zo’n knalroze boek in de winkel ziet liggen wil je ‘m toch gelijk kopen!? Door het gehele boek staan prachtige foto’s, doodles en quotes. Dit maakt het lezen ontzettend plezierig en geeft een hele fijne feeling aan het boek.

Maar dan natuurlijk ook belangrijk; de inhoud. Door de website van De Groene Meisjes ben ik meer gaan nadenken over dierenwelzijn, duurzaamheid en waar ik in dit alles sta. Door het boek ben ik nog meer aangezet om hierover te denken en informatie op te zoeken. Zo was ik ontzettend benieuwd hoe ’t gesteld was met de cosmetica die ik in m’n lade heb liggen. Hoe dierproefvrij zou dit zijn? Ik werd positief verrast, praktisch al m’n cosmetica is namelijk dierproefvrij (lang leve Essence en Catrice). Woohoo! Ook heb ik een stuk gekeken van de documentaire Earthlings, die ze meerdere malen aanhalen in het boek. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik maar een stukje heb gekeken, omdat het een hele heftige documentaire is. Ik wil ‘m nog een keer helemaal kijken, maar dat gaat niet bepaald een pretje worden. Maar toch denk ik dat het belangrijk is om de waarheid achter dat stukje vlees op m’n bord onder ogen te zien.

De Groene Meisjes boekreview 2

De manier van schrijven in dit boek is ontzettend fijn, de echte kern wordt besproken. Er wordt informatie gegeven over onderwerpen als Groen Reizen en Groen Denken. Bij het allerlaatste hoofdstuk krijg je hiervan een soort korte samenvatting, wat erg prettig is!
Ook niet geheel onbelangrijk zijn de vele heerlijke recepten die in het boek staan. Zo ben ik al fan van de rode linzensoep met kokosmelk en wil ik nog veel meer gaan koken uit dit boek.

Ik raad dit boek aan voor iedereen die meer wilt weten over duurzaam leven en de blog van De Groene Meisjes al leest. Je gaat ’t zeker weten geweldig vinden!
Je kunt het boek in de fysieke boekenwinkels krijgen (momenteel niet verkrijgbaar bij de online boekenwinkels, zoals bol.com).

Heb jij dit boek al gelezen, of zou je het wel willen lezen in de toekomst?

13 Comments

 • Reply
  dresses and daisies
  13 april 2016 at 15:29

  Wat leuk! Ik wist niet eens dat ze intussen een boek hadden. Ik ben het ook nog nergens online (in een shop) tegen gekomen… Leuke tip!
  Ps. Er loopt momenteel een winactie op mijn blog. Zin om mee te doen?

  • Reply
   Blogstertogo
   13 april 2016 at 16:12

   Super leuk, tegen een winactie zeg ik nooit nee! 😀

 • Reply
  nicole
  13 april 2016 at 18:55

  het lijkt me een heel leuk boek!

 • Reply
  Fleur
  13 april 2016 at 18:59

  Ik moet je eerlijk bekennen dat ik niet zo bekend ben met De Groene meisjes maar dit lijkt mij wel een interessant en leuk boek!

  • Reply
   Blogstertogo
   13 april 2016 at 21:15

   Je kunt ’t ook prima lezen als je de blog nog niet zo goed kent! Er wordt in ieder geval op een leuke manier uitleg gegeven over verschillende groene onderwerpen. 🙂

 • Reply
  Djuli
  13 april 2016 at 21:21

  Ik heb het boek ook! Echt heel handig. Ik leen ‘m vaak uit aan mensen die geïnteresseerd zijn in veganistisch eten en duurzaamheid. Er staan super veel nuttige tips in 🙂

  • Reply
   Blogstertogo
   13 april 2016 at 21:23

   Jaaa inderdaad! Ook handige websites en adresjes, ik denk dat ik er nog vaak in ga terugkijken 🙂

 • Reply
  Sandra
  14 april 2016 at 12:17

  Lijkt mij een gaaf boek! Ik vind het wel leuk om te lezen over hoe je duurzamer kunt leven. Het is en blijft interessant en er valt nog veel te verbeteren bij mij denk ik. Goede review en ik ben nu wel erg benieuwd naar het boek geworden!

  • Reply
   Blogstertogo
   14 april 2016 at 12:36

   Dankje! Bij mij valt ook nog veel te verbeteren, maar door het boek heb ik wel een idee hoe ik dit kan aanpakken. Als het goed is moet je het boek nog kunnen krijgen in de gewone boekenwinkel. Ik heb Merel (van de website) nog een berichtje gestuurd of het boek ook nog ergens online te krijgen is. 🙂

 • Reply
  Monique | WritingMonique
  15 april 2016 at 09:09

  Leuk! De vormgeving ziet er inderdaad prachtig uit zeg!

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  15 april 2016 at 15:40

  Ik ben heel erg benieuwd naar dit boek ziet er tot nu toe al goed uit!

 • Reply
  Quinty
  16 april 2016 at 15:54

  Het klinkt wel als een leuk boek!

 • Reply
  Resaarcle
  29 april 2016 at 20:28

  Ik volg de meisjes ook al een tijdje en ik ben heel benieuwd naar hun boek! Ik ga eens piepen in de bib!

 • Leave a Reply