Hoofdgerechten Recepten

Kruidige bloemkool met kokosmelk

Kruidige bloemkool 2

Bloemkool is iets wat best vaak op dezelfde manier wordt klaargemaakt, namelijk gekookt met nootmuskaat en eventueel een witte saus. De laatste tijd zie je echter dat er veel meer met bloemkool wordt gedaan, want zo saai is bloemkool eigenlijk niet. Je ziet nu zelfs pizzabodems van bloemkool voorbij komen (wat ik zeker nog ’n keer wil proberen).  Deze keer een recept voor kruidige bloemkool met kokosmelk!

Ingrediënten (voor 4 personen)
– 1 bloemkool
– 400 ml kokosmelk
– 400 gram kippendijfilet
– 1 rode peper
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 groentebouillonblokje
– bosje koriander
– bosui
– kruiden: gemberpoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, kaneel
– peper en zout
– rijst

Wat heb je nodig?
– Grote pan
– Snijplank
– Pannetje voor de rijst

Kruidige bloemkool 1

  1. Snijd de kippendijfilet in blokjes.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes en kook in ruim water tot deze gaar is.
  3. Snijd ondertussen de ui en knoflook in kleine stukjes.
  4. Doe in een grote pan voldoende boter en fruit hier de ui en knoflook in aan.
  5. Voeg hier van alle genoemde kruiden (behalve de kaneel) 2 theelepels aan toe.
  6. Doe vervolgens de kippendijfilet bij het mengsel en bak dit kort mee.
  7. Voeg 400 ml kokosmelk en het groentebouillonblokje toe en laat dit een paar minuten koken.
  8. Doe de gekookte bloemkool bij de kokosmelk en laat het gerecht nog vijf minuten doorsudderen.
  9. Snijd de rode peper in dunne ringetjes en voeg dit aan de bloemkool toe. Breng het geheel op smaak met peper, zout en kaneel.
  10. Serveer de bloemkool met rijst, bosui en lekker veel koriander.

Mocht je dit recept ook gaan maken… Eet smakelijk!

Best een lekker recept dit! Je kunt dit gerechtje trouwens ook volledig vegan maken door de kippendijfilet weg te laten en eventueel te vervangen door peulvruchten.
De volgende keer wil ik nog kerriepoeder en kurkuma aan het gerecht toevoegen, eens zien hoe het dan gaat smaken! Je kunt dus met dit recept heel erg variëren, gewoon de bloemkool kruiden zoals jij denkt dat het lekker is!

8 Comments

  • Reply
    Djuli
    29 mei 2016 at 11:52

    “Lekker veel koriander” haha, dat doe ik ook altijd! Ik wil dit receptje eens proberen met kipstuckjes van de Vegetarische Slager (die zijn echt zooo lekker!)

    • Reply
      Blogstertogo
      29 mei 2016 at 11:53

      Ah die heb ik altijd al ’s willen proberen, ben zo benieuwd hoe dat smaakt!

  • Reply
    Joanne
    29 mei 2016 at 13:07

    Dat ziet er goed uit! Ben benieuwd hoe het smaakt 🙂

  • Reply
    Jolet
    30 mei 2016 at 17:21

    Ik ben helaas geen favoriet van de geur/smaak van kokos. Jammer!

    • Reply
      Blogstertogo
      31 mei 2016 at 13:27

      Ah helaas! Al hoop ik dat ik je evengoed een beetje inspiratie heb gegeven om bloemkool op een andere manier klaar te maken! 🙂

  • Reply
    Daenelia
    31 mei 2016 at 12:15

    Eigenlijk eet ik nooit bloemkool op die ‘traditionele’ manier. Mijn favo recept is Captain’s Dinner, met bloemkool, spekjes, kapucijners en amsterdamse uitjes. Yumm. 🙂 (Spekjes zijn optioneel, natuurlijk). Het is dat ik niet van kokos hou, anders zou ik dit ook wel proberen. Bloemkool is hartstikke lekker.

    • Reply
      Blogstertogo
      31 mei 2016 at 13:26

      Die manier van klaarmaken ken ik dan weet niet, maar ’t klinkt heel erg lekker!

    Leave a Reply