Hoofdgerechten Recepten

Pittige curry met kokosmelk

Pittige curry 1

Bij een bloggersevent kreeg ik rode currypasta mee van Nittaya om thuis te proberen. Toen ik ‘m op het event proefde was het érg lekker, lukt het me thuis ook om hiermee een lekkere maaltijd klaar te maken?

Kort en krachtig antwoord: ja. Je moet van pittig eten houden, maar als dat het geval is, ga je dit erg lekker vinden. Ik gebruik in dit recept de currypasta van Nittaya (o.a. te koop bij toko’s zoals Oriental), maar je kunt natuurlijk ook een currypasta van ’n ander merk gebruiken, of zelf je currypasta maken!

Ingrediënten (voor 3 personen)
– 1 zakje currypasta
– 400 ml kokosmelk
– 300/400 gram kippendijfilet
– 400 gram Thaise/Chinese groente
– eventueel nog een los bakje kastanjechampignons
– lekker veel koriander
– crème fraîche naar smaak
– suiker
– rijst
– komkommer

Wat heb je nodig?
– Grote pan voor de curry
– Pan voor de rijst
– Snijplank

Pittige curry 2

  1. Snijd de kippendijfilet en de kastanjechampignons in kleinere blokjes en haal de koriander alvast van de takjes af.
  2. Kook de rijst zoals op de verpakking staat beschreven.
  3. Doe alle kokosmelk in een grote pan, voeg de currypasta toe als de kokosmelk kookt. Zorg ervoor dat de pasta helemaal is opgelost in de kokosmelk.
  4. Voeg hier vervolgens de kippendijfilet en groenten aan toe. Laat het geheel 10-15 minuten koken.
  5. Voeg naar smaak de crème fraîche toe (hoe minder crème fraîche, hoe pittiger het gerecht). Indien de curry te dun is kun je deze binden met bijvoorbeeld aardappelzetmeel.
  6. Voeg 1/2 theelepels suiker en eventueel een snufje zout toe aan de curry.
  7. Snijd de komkommer in dunne plakjes.
  8. Serveer het gerecht in een kommetje door eerst wat schepjes rijst hier te doen. Schep hier vervolgens de curry over samen met de koriander en wat komkommer.

Mocht je dit recept ook gaan maken… Eet smakelijk!

16 Comments

  • Reply
    Mariska
    17 april 2016 at 10:21

    Ooh dit klinkt super lekker! Goed recept!

  • Reply
    Mylou
    17 april 2016 at 10:50

    Die curry was zo lekker! Leuk dat je er ook een eigen variant van hebt gemaakt, moet ik binnenkort ook maar eens proberen .

    • Reply
      Blogstertogo
      17 april 2016 at 14:21

      Wooo, ben benieuwd naar jouw variant 😀

  • Reply
    Hann Blogt
    17 april 2016 at 11:35

    Lekker!! Wij wonen in Bangkok en zijn gek op Curry’s!

    • Reply
      Blogstertogo
      17 april 2016 at 14:22

      Wowie, super tof zeg, dan ben je daar helemaal op de goede plek voor curry’s!

  • Reply
    joelle
    18 april 2016 at 10:10

    oh wat ziet dat er heerlijk uit!

  • Reply
    Iris
    18 april 2016 at 12:07

    Hmmm, klinkt erg goed. Ik ben dol op pittige curry. Fijn recept!

  • Reply
    Macblogster
    18 april 2016 at 17:48

    Ik ben suuuuuuuuuper gek op Curry. Vooral groene Curry. Ik heb dit nu een paar keer zelf gemaakt met verse ingredienten. Lekker, maar tijdrovend. Ben benieuwd in hoeverre een pasta dit kan evenaren.

    • Reply
      Blogstertogo
      18 april 2016 at 19:07

      Ah, zelf maken zal altijd lekkerder zijn denk ik, maar je kan natuurlijk altijd een keer de pasta proberen (als je weinig tijd hebt) 🙂

  • Reply
    Jolet
    18 april 2016 at 20:18

    Het ziet er op de foto lekker uit, maar ik ben echt helemaal niet van kokos, helaas 🙁

    • Reply
      Blogstertogo
      18 april 2016 at 20:23

      Ah je zou het ook kunnen proberen met kookroom. Smaakt dan wel anders natuurlijk, maar dat moet denk ik ook prima gaan!

  • Reply
    Carolien - On a Healthy Adventure
    19 april 2016 at 11:24

    Ik eet ook regelmatig kokoscurry. Heerlijk zo licht pittig 🙂 Snel jouw recept eens uitproberen!

  • Leave a Reply