Inspiratie Voeding

Proefparade: Food of 2017

Food of 2017

De hele oplettende lezer moet dit event enigszins bekend voorkomen, ongeveer een jaar geleden ben ik namelijk ook bij een food event van Mr. Goodiebag geweest. Dit jaar was dus weer een editie en alvast een spoiler; ik vond deze nóg beter dan die van vorig jaar!

Op carnavalszondag reisde ik af naar Rotterdam, samen met Mylou ben ik naar het event geweest. Dit keer vond het plaats in het Hilton hotel, lekker sjiek!
Zoals je op het doek hieronder kunt lezen waren er aardig wat merken bij die dag. We kregen bij binnenkomst een gin tonic (oh yes, m’n hart maakte gelijk al een sprongetje). Ook stonden overal bonbons voor het grijpen, al moest iedereen wel eerst even een perfecte foto maken voordat er een bonbon kon worden genuttigd (#foodbloggerstruggles).

Food of 2017

Food of 2017

Food of 2017

Food of 2017

De eerste stand waar we heen gingen was The Ferment Company. Zij stonden hier met een product genaamd kefir starter. Ik had wel ’s van kefir gehoord, maar had dit nog nooit gekocht of geproefd. Met kefir starter kun je je eigen kefir maken. Wat meer informatie over dit product uit de folder:

Kefir is één van de oudste gefermenteerde dranken. Het kan worden gemaakt van alle soorten melk zoals koe-, geiten-, soja-, amandel-, kokos of rijstmelk. Kefir wordt al duizenden jaren geconsumeerd door de mensen uit het Kaukasus gebergte.

Ik ben van plan om hier snel mee aan de slag te gaan, een uitgebreid artikel zal volgen!

Food of 2017

Food of 2017

Food of 2017

Er was die dag ook een workshop in het Roots restaurant dat gelegen ligt in het Hilton. Met een klein groepje mochten we de keuken in. Tot onze verrassing lag deze vol met stro en liepen en kippetjes rond. Die zagen we dus absoluut niet aankomen! Nadat iedereen foto’s had gemaakt van de kippetjes kregen we van de kok een verhaal te horen over een bepaalde bereiding van vlees. Vervolgens konden we dit vlees ook proeven, heerlijk kan ik je melden!

Food of 2017

Zie hier wederom mijn grote alcoholische liefde; gin. Het merk Wagging Finger verzorgde het welkomstdrankje. Wagging Finger is een distilleerderij die is gestart in 2016 en op dit moment gins op de markt brengt, maar binnenkort ook genevers en whiskey. Bij deze stand konden we twee soorten gin proeven, eentje had 6 weken gerijpt in een vat van Amerikaans eiken en andere had geen rijping gehad. Je kon bij de gin uit het vat heel goed proeven dat deze er een tijdje in heeft gezeten, de smaak is een stuk voller en blijft langer aanwezig.

Food of 2017

Food of 2017

Food of 2017

Dan Yakso, met de ontzettend leuke stand. Je kon namelijk zelf een spring roll maken. Er stonden allerlei verschillende ingrediënten op tafel; garnalen, bacon, sla, komkommer, avocado, noodles, kruiden en nog veel meer. Ik had een combinatie gemaakt van garnalen, bacon, noodles, sla, bieslook en koriander. Onwijs lekker! Al heb je eerder in een artikel kunnen lezen dat het rollen van een spring roll me absoluut niet goed af gaat, op de een of andere manier lukte het die dag wel aardig. We hebben rijstvellen meegekregen om er thuis ook mee aan de slag te kunnen gaan, dus ik denk dat ik me er binnenkort weer aan ga wagen.

Food of 2017

Food of 2017

Nog meer alcohol, Heineken had namelijk ook een stand. En hoe ONGELOFELIJK (alweer) leuk is dit. Je kon je eigen glas laten graveren. Een customized bierglas, wie wil dat nou niet?! Heineken heeft onlangs een nieuw limited edition bier uitgebracht in de Wild Lagers lijn, H41. Dit biertje zit qua smaak tussen een gewoon Heineken bier en een speciaalbiertje. Niet al te zwaar dus, maar ook niet heel standaard. Verder kregen we de mogelijkheid om zelf een biertje te tappen, daar zeiden Mylou en ik natuurlijk geen nee tegen!

Food of 2017

Food of 2017

Food of 2017

Dan de volgende, Bio+/Only Organic. Zij stonden die dag met een lijn bonensalades en hummus dips. We hebben alle soorten geproefd en ze vielen zeker goed in de smaak. De bonensalades zijn al te koop bij de Albert Heijn en de hummus dips zullen binnenkort ook in de supermarkt liggen. Vooral de hummus in de smaak herbs vond ik érg lekker. Daarbij hebben deze dips ’n erg aangename structuur. Zeker het proberen waard.

Food of 2017

Daarna liepen we naar de stand van Professor Grunschnabel. Ik was al met dit merk bekend, aangezien het we tijdens de opleiding een keertje hebben besproken. 19 van de 20 soorten ijs van Professor Grunschnabel zijn vegan. Het ijs heeft erg originele smaakcombinaties, een kleine greep uit alle smaken:

  • Indian Winter (verse rauwe gemberwortel, kardemom, kruidnagel, nootmuskaat & korianderzaad)
  • Madagaskar Matcha (Japanse gemalen groene poederthee met een hint limoensap en vanille)
  • SalmiaCoco (zoethout gekookt in kokosmelk met galatinevrije drop en bourbonvanille)

Op het event konden we kiezen uit verschillende soorten ijs en vervolgens werd er een soort magnum van gemaakt. Ik ben fan!

Food of 2017

Food of 2017

Food of 2017

Ik werd gelijk enthousiast toen ik zag dat Verstegen Spices & Sauces ook op dit event zou staan. En zoals ik al had gedacht is dit ook een van m’n favorieten die dag. Je kon namelijk je eigen kruidenmengsel maken. Er waren ontzettend veel verschillende kruiden en je kon zelf aangeven wat je graag in je weckpotje wilde hebben. Ik ben voor een kerriemix gegaan met koriander, komijn en nog veel meer (maar ik ben meer dan de helft natuurlijk alweer vergeten). Vervolgens moet je je potje één week op een donkere plek laten staan, zodat de etherische oliën in de kruiden goed met elkaar gaan mengen. Ook kregen we een zakje kruiden uit de nieuwe “Pure Specerijen Mengelingen” lijn mee. Ik ging voor de variant “Colombo”, een Antilliaans kruidenmengsel. Deze lijn bevat trouwens geen toegevoegd zout, mooi meegenomen!

Food of 2017

Food of 2017

Dan de allerlaatste stand, TerraSana positive eating. Hierbij stonden heel veel ingrediënten al voor ons klaar. Het was de bedoeling om te gaan oefenen met foodfotografie, altijd handig! Ik maakte een bakje (erg lekkere) pasta. Er stond een kleine fotostudio, inclusief softboxen, met daarbij allerlei foto props. Nou, er ging een wereld voor me open kan ik je melden, wat zijn die softboxen handig! Instant geweldig licht. Dit gaat zeker weten op m’n “ik moet dit ooit nog kopen” lijstje.

Zo, ontzettend lang artikel, maar de kern van het verhaal; Food of 2017 was een ontzettend geslaagd en lekker event. Mr. Goodiebag en Mylou, heel erg bedankt voor de leuke middag!

P.S. zoals je waarschijnlijk wel kunt zien heeft m’n blog een nieuw jasje gekregen. Ik ben er onwijs blij mee en hoop hiermee nog lang vooruit te kunnen. Mocht je nou nog iets zien wat niet klopt of krijg je ergens een gekke foutmelding, geef het eventjes aan!

3 Comments

  • Reply
    Jonna@burgertrutjesNL
    5 maart 2017 at 08:53

    Oh wat een tof event! Ben wel een beetje jaloers op jou haha. De gin ken ik al maar veel andere producten nog niet. Benieuwd wat je gaat bereiden met de rijstvellen.

    • Reply
      Demi
      5 maart 2017 at 11:20

      Haha, ja het was zeker tof en ook nog ’s heel gezellig! Veel was voor mij ook nieuw die dag. Ik ben vooral benieuwd of sommige van de merken het aankomende jaar meer bekendheid gaan krijgen!

  • Reply
    Mylène
    8 maart 2017 at 08:57

    Aiii dit ziet er zo lekker uit! Zo’n gin met een Springroll gaat er wel in bij mij, haha

  • Leave a Reply