Hotspot Lifestyle

Restaurant De Kluis

De Kluis 6

Afgelopen weekend ging ik met m’n ouders en broertje naar De Kluis, een restaurant dat al een hele tijd in Venlo zit. De Kluis ligt midden in ’t centrum en je hebt een prachtige view over de daken van Venlo. Ik was hier al één keer eerder geweest om te lunchen, maar zondag ging ik er voor het eerst dineren. In dit artikel lees je wat ik ervan vond!

De Kluis 1
De avond begon met een lekker rood wijntje en wat brood met heerlijke boter. Een erg goed begin dus!

De Kluis 3
Ik nam als voorgerecht de soep van de dag, oftewel asperge/gele courgette soep met een garnituur. Nondeju wat een goede keuze was dit. Lang leve het aspergeseizoen want wow, de soep smaakte hemels. Deze wil ik ook ’n keer thuis gaan maken!

De Kluis 5 De Kluis 6
En dan het hoofdgerecht, biefstuk van het runderras Belgisch Blauw, saus van rode wijn en chips van groenten. Wederom heb ik de juiste keuze gemaakt. De rode wijn saus was echt hemels en ging natuurlijk erg goed samen met m’n drankje. Verder ben ik dol op groentechips, en dat paste ook erg goed bij dit gerecht. Het enige puntje wat van mij beter kon was de biefstuk. Deze was lekker, begrijp me niet verkeerd, maar de garing werd van tevoren niet nagevraagd. Deze was dus iets minder rood dan dat ik had gehoopt. Verder kregen we een los bakje salade en hele lekkere frieten erbij. Al met al een erg geslaagd hoofdgerecht!

De Kluis 7De Kluis 10
En dan last but not least, HET TOETJEEEE! Allereerst pluspunten voor de opmaak van het toetje, dat zag er zo mega leuk en lekker uit! Maar ik zal eerst ’s vertellen wat het nou precies was: chocolademouse, meringue, geconfijte sinaasappel en nougatroomijs. Hoe lekker klinkt dat!? En kijk even hoe leuk de meringue en het nougatroomijs er samen uitzien, het is net een paddenstoel. De chocolademouse leek heel erg op hemelse modder en was zo ontzettend lekker. Ja, dit toetje moet je echt nemen als je hier ooit gaat eten!

De Kluis 8Zoals je wel kunt merken ben ik erg enthousiast over al ’t eten. Mocht je hier nou zelf ook een keer willen eten, kun je meer informatie vinden op hun website.

Restaurant De Kluis
Klaasstraat 23b
5911 JN Venlo

No Comments

Leave a Reply