Hoofdgerechten Recepten

Risotto met paddenstoelen en spinazie

Risotto paddenstoelen 2

Dit is voor mij echt de definitie van comfort food. Je moet even opletten dat je risotto niet aankoekt, maar dat is een kwestie van erbij blijven staan en lekker veel bouillon toevoegen. Maar als het dan eenmaal klaar is, GENIETEN! Deze variant ga ik nog heeeel vaak maken.

Ingrediënten (voor 4 personen)
risottorijst voor 4 personen
– 4 groentebouillontabletten met 2 liter water
– 1 bakje kastanjechampignons
– 1 bakje oesterzwammen (aaaaah, deze dingen zijn echt de uitvinding van de eeuw, zó lekker!)
– half pakje fijn gesneden spinazie uit ’t diepvriesvak
– 2 middelgrote uien
– 2 teentjes knoflook
– paar takjes platte peterselie
– zakje geraspte Parmezaanse kaas
– snufje peper

Wat heb je nodig?
– Grote pan om de risotto in te maken
– Pannetje voor de bouillon
– Pannetje om de spinazie in op te warmen
– Snijplank

Risotto paddenstoelen 1

  1. Snijd de uien en knoflook fijn.
  2. Maak in een andere pannetje de bouillon klaar door de groentebouillontabletten op te lossen in kokend water.
  3. Doe wat vloeibare boter in een grote pan en fruit hier de uien en knoflook in aan.
  4. Voeg de risottorijst toe en laat dit even meebakken (totdat de rijst er glazig uit gaat zien).
  5. Begin vervolgens met het toevoegen van de groentebouillon.
  6. Blijf continu opletten, risotto kan namelijk erg snel aanbranden. Het is belangrijk dat de risotto vochtig blijft, voeg dus steeds bouillon toe en blijf goed roeren.
  7. Snijd ondertussen de oesterzwammen en champignons in grove stukken.
  8. Ontdooi de spinazie in een klein pannetje, zodat deze dadelijk warm bij de risotto kan.
  9. Kook de risotto voor ongeveer 20/25 minuten. Voeg dan de oesterzwammen, kastanjechampignons en spinazie toe, laat dit geheel koken totdat alles gaar is.
  10. Snijd wat platte peterselie fijn en voeg dit ook toe aan het mengsel.
  11. Zet het vuur uit en voeg de kaas, peper naar smaak en eventueel wat kookroom toe en laat de risotto nog 10 minuten rusten in de pan (met deksel erop).
  12. Schep na deze 10 minuten lekker veel risotto op, want geloof me, je kunt hier simpelweg niet weinig van eten!

Mocht je dit recept ook gaan maken… Eet smakelijk!

11 Comments

  • Reply
    Djuli
    15 mei 2016 at 21:47

    Dit ziet er zo lekker uit! Leuk dat je de laatste tijd zo veel vega(n) recepten deelt 🙂

    • Reply
      Blogstertogo
      15 mei 2016 at 22:00

      Thanks! Ik had er niet eens ’s bij nagedacht dat dit een vegan recept is, maar nu je het zegt, haha!

  • Reply
    Lianne
    15 mei 2016 at 21:51

    Jaaa risotto! Ik eet alleen geen paddenstoelen: die zijn prima te vervangen door cherrytomaatjes oid. Lekker!

    • Reply
      Blogstertogo
      15 mei 2016 at 22:00

      Ja precies, je kan er alle groente in gooien die je maar lekker vindt! 😀

  • Reply
    Eva
    15 mei 2016 at 23:07

    Dit klinkt erg lekker!

  • Reply
    Mariska
    17 mei 2016 at 08:32

    Ik doe er iets anders in dan paddenstoelen maar het klinkt zo lekker!

    • Reply
      Blogstertogo
      17 mei 2016 at 19:47

      Het is met praktisch alles te combineren, dus moet helemaal goed komen! 😀

  • Reply
    An Kusseler
    17 mei 2016 at 17:09

    My god da ziet er heerlijk uit !!!

  • Reply
    Zomerse risotto met prei en citroen - Het Voedingsmeisje
    29 juli 2017 at 09:00

    […] is altijd een goed idee. Ik heb eerder al een recept voor risotto gedeeld, namelijk risotto met spinazie. Ik wilde deze keer een meer zomerse variant maken, vandaar een risotto met prei, oesterzwammen en […]

  • Leave a Reply