Recepten Soepen

Soto ajam (Indonesische kippensoep)

Saoto soep 1

Een van m’n favoriete soep recepten, soto ajam! Lekker gemakkelijk om te maken en het smaakt heerlijk!

Ingrediënten (voor 4 personen)

– 2 tenen knoflook
– stuk gember (ongeveer 3 cm)
– 1 stengel citroengras, of citroengras uit een glaasje potje (van bijvoorbeeld Go Tan)
– 2 kipfilet
– 1,5 liter water
– 1 kippenbouillontablet
– 100-130 gram pandanrijst
– 4 eieren
– zakje selderij
– bakje taugé
– 1 citroen
– gebakken uitjes

Wat heb je nodig?
– Grote soeppan
– Snijplank

Soto ajam 2

  1. Snijd de gember in grove plakken (op deze manier zijn ze later gemakkelijk uit de soep vissen), kneus de knoflook en snijd deze door de helft. Kneus ook het citroengras (dit kun je doen door een knoop erin te leggen).
  2. Doe in een grote soeppan de gember, knoflook, het bouillontablet en het citroengras (verse of uit potje). Voeg hierbij 1.5 liter water en zet het vuur aan. Voeg naar smaak zout en peper toe (je zou ook wat sambal kunnen toevoegen, om het nog extra pittig te maken).
  3. Doe nu de kipfilet erbij, hierbij hoef je niet te wachten tot het water kookt. Als de soep eenmaal kookt, laat je de kipfilet 20 tot 25 minuten meekoken.
  4. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de eieren in 7 minuten hard.
  5. Na 20 tot 25 minuten haal je de kipfilet uit de soep, deze ga je vervolgens “plukken”. Dit doe je door de kipfilet met behulp van twee vorkjes uit elkaar te trekken. Op deze manier krijg je allemaal draadjes. Deze draadjes doe je terug in de soep.
  6. Spoel de taugé af met water en pluk de blaadjes selderij van de stengels.
  7. Om de soep gemakkelijk op te kunnen scheppen haal je de gember, het citroengras en eventueel de knoflook uit de soep.
  8. Nu kun je je bordje gaan opdienen! Doe onderop het bord wat van de pandanrijst met daar omheen de taugé. Hierover kun je de soep verdelen. Maak het af met wat blaadjes selderij, een schijfje citroen, wat gebakken uitjes en een eitje. Klaar is je soto ajam!

Soto ajam 3

Eet smakelijk!

Heb jij al een keer soto ajam gegeten, of zou je het wel een keer willen maken? Let me know!

14 Comments

  • Reply
    Sija
    28 februari 2016 at 10:01

    Dit lijkt me zo lekker he, ik heb dit altijd al eens willen proberen! Bedankt voor het recept 😀 X

  • Reply
    Lotte
    28 februari 2016 at 14:16

    oh ziet er echt lekker uit!

  • Reply
    Merel Teunis
    28 februari 2016 at 19:04

    Heeeerlijk! Ik maakte dit vroeger altijd zelf, maar was dit recept eigenlijk alweer een tijdje vergeten. Binnenkort met mijn verjaardag maar weer wat gevulde kommetjes op tafel toveren! Thanks x

    • Reply
      Blogstertogo
      28 februari 2016 at 22:06

      Ja, ideaal ook voor verjaardagen inderdaad. Lekker veel maken, en je hebt er geen omkijken meer naar!

  • Reply
    Cynthia
    28 februari 2016 at 22:35

    Dit ziet er zo lekker uit! Ik ga het een keer proberen te maken 🙂

    • Reply
      Blogstertogo
      28 februari 2016 at 22:40

      Super leuk! Ben benieuwd hoe je ’t gaat vinden 🙂

  • Reply
    Mylou
    29 februari 2016 at 15:25

    Ahh, ziet er echt lekker uit Demi! Ik onthou ‘m 😀

  • Reply
    Floor
    29 februari 2016 at 18:56

    Lijkt me heerlijk<3 btw ik heb je getagd voor de telefoontag<3

    • Reply
      Blogstertogo
      29 februari 2016 at 19:15

      Dankje! Leuk dat je me hebt getagd, ga er zeker mee aan de slag!

  • Reply
    robin
    1 maart 2016 at 20:40

    ziet er zo lekker uit <3 ga dit zeker eens proberen te maken

  • Reply
    makeuptutorial.nl
    3 maart 2016 at 22:45

    Mijn moeder komt uit Indonesië en zij maakt het heerlijk! Ziet er goed uit!

  • Reply
    Rowan - sillysis.nl
    30 maart 2016 at 21:30

    Ohh ziet er heerlijk uit! Ik wil dit heel graag een keertje gaan maken!

    • Reply
      Blogstertogo
      31 maart 2016 at 11:43

      Aaaw, super leuk! Veel kookplezier alvast 😀

    Leave a Reply