Hoofdgerechten Recepten

Spring rolls met ketjap sweet chili dipsausje

Spring rolls 1

Laatst had ik op een bloggersevent voor ’t eerst spring rolls gemaakt, vandaag een recept voor deze spring rolls met een dipsausje en hoe het me thuis überhaupt afging om de spring rolls te maken.

Ingrediënten (voor 4 personen)
Voor de spring rolls
1 pakje rijstvellen, zo’n 4/5 vellen p.p. (ik had de 16cm variant, dat was de enige die ik kon vinden bij de Appie, misschien dat het oprollen gemakkelijker gaat als je grotere rijstvellen hebt)
– 1 pakje gerookte kipfilet
– glasnoodles
– 1 lente-ui
– 1 pakje taugé
– zakje worteltjes julienne gesneden
– zakje peultjes
– bakje champignons
– halve komkommer
– 1 paprika
– koriander

Voor het dipsausje
– ketjap
– sweet chili saus
– sambal
– sesamzaadjes

Wat heb je nodig?
– Grote pan om water warm te maken voor de rijstvellen
– Pannetje om de peultjes en taugé te blancheren, een pannetje om de champignons in te bakken en nog ’n pannetje om de glasnoodles in te wellen
– Snijplank

Spring rolls 2Dipsausje

  1. Doe in een klein bakje ketjap en sweet chili saus (verhouding 1:1, of net wat jij lekker vindt).
  2. Voeg wat sambal en sesamzaadjes toe.
  3. Even roeren, en klaar is je dipsausje!

Spring rolls

  1. Snijd de gerookte kipfilet, lente-ui, komkommer en paprika in reepjes.
  2. Zet een pannetje met water op voor de peultjes en taugé, een pannetje voor de glasnoodles en een pannetje voor de champignons. Doe ook alvast wat water in een ruime pan voor de rijstvellen.
  3. Haal de draadjes van de peultjes en snijd deze vervolgens door de lengte.
  4. Kook de glasnoodles zoals beschreven staat op de verpakking.
  5. Blancheer de peultjes ongeveer 2/3 minuten, voeg vervolgens de taugé toe. Giet de peultjes en taugé na een halve minuut af.
  6. Snijd de champignons in plakjes en bak deze.
  7. Haal de koriander van de steeltjes af en snijd deze eventueel iets fijner.
  8. Doe alles in kommetjes en zet dit alvast klaar op tafel.
  9. Leg een vochtige theedoek op een bord neer.
  10. Haal de rijstvellen ongeveer 10 seconden door het warme water.
  11. Leg de rijstvellen op de theedoek en vul deze (met niet al te veel vulling!).
  12. Rol de rijstvellen op en serveer deze met het dipsausje.

Mocht je dit recept ook gaan maken… Eet smakelijk!

Een poosje geleden maakte ik dus voor het eerst zelf spring rolls. Op een bloggersevent kon je dit namelijk proberen en dat beviel me érg goed. Dat moet thuis ook kunnen dacht ik gelijk. Op het event had ik totaal geen problemen met het oprollen van de spring rolls (aangezien ze allemaal handige tools hadden), maar dat was thuis wel anders. Ik keek, voordat ik begon met koken, nog wat YouTube filmpjes, appeltje eitje dacht ik… Maar man o man wat ging dit slecht, maar dan ook echt, totaal bagger. Op een bord of houten snijplank is het bijna niet te doen om zo’n spring roll op te rollen, aangezien alles ontzettend plakkerig is. Toen ik vervolgens een vochtige theedoek als ondergrond ging gebruiken, werd het iets gemakkelijker, maar het rollen ging nog steeds niet zo fijn als op het event. M’n ouders hadden ook nog twee rijstvellen op elkaar geplakt, op die manier ging het ook iets gemakkelijker en brak het rijstvel niet zo snel. Maar al met al was het best een tegenvaller. Eén positief puntje; ik vond ’t best wel lekker, vooral met veel koriander en het dipsausje. Toch, als ik moet kiezen ga ik voor ’n simpel en snel noodlesgerecht en laat ik die rijstvellen lekker achterwege.
Mocht je nog tips hebben om het oprollen gemakkelijker te maken, let me know!

10 Comments

  • Reply
    Claudine
    8 mei 2016 at 08:13

    Klinkt goed! Komt zeker op mijn lijstje om te proberen 😀

  • Reply
    Djuli
    8 mei 2016 at 08:58

    Lijkt me ook moeilijk om te rollen, maar het ziet er wel heel lekker uit!

    • Reply
      Blogstertogo
      8 mei 2016 at 10:39

      Opzich ben ik ook nog wel blij met de foto’s, maar lastig was het zeker! :p

  • Reply
    Roos
    8 mei 2016 at 11:08

    Oehh, Yummy!

  • Reply
    Mylou
    8 mei 2016 at 12:11

    Ah nu moet ik ’t ook proberen. Daar ging het inderdaad erg makkelijk, maar ik heb het nog steeds niet thuis gedaan. Mocht ik een geweldige tactiek ontdekken zal ik het je laten weten, haha!

    • Reply
      Blogstertogo
      8 mei 2016 at 21:44

      Ben benieuwd hoe het je zal afgaan, tips en tricks zijn altijd welkom! Opzich was het namelijk allemaal lekker, alleen het proces van het maken was erg jammer.

  • Reply
    Joanne
    8 mei 2016 at 21:40

    Ziet er goed uit! Ben ook heel benieuwd hoe het smaakt! 🙂

    • Reply
      Blogstertogo
      8 mei 2016 at 21:46

      Gewoon een keertje proberen, of misschien kun je het wel ergens op een menukaart vinden! Ik vond het erg lekker smaken, je proeft alle groentes goed en alles blijft lekker knapperig. Erg gezond smaakje dus! 🙂

  • Reply
    Rachel Kromdijk
    9 mei 2016 at 12:25

    Ziet er weer erg goed uit ik ga deze zeker even opslaan! fijne week verder

  • Leave a Reply