Hoofdgerechten Recepten Soepen

Verras met Tex Mex Part II: Huevos Rancheros tortizza met maissoep

Tex mex part II 3

Tijd voor het tweede recept met producten van Santa Maria! Je kunt mij ’s nachts wakker maken voor ’n goeie tortizza, bijvoorbeeld met spekjes, kaas en crème fraîche. Vandaag een tortizza met een Mexicaans tintje! Daarbij had ik weer onwijs veel zin in ’n soepje, daarom een heerlijk gekruide maissoep om bij de tortizza te serveren.

 

INGREDIËNTEN (voor 1 tortizza)

•  Tortilla
•  Santa Maria salsa
•  1 handje mais
•  1/2 blik kidneybonen (of andere bonen die je lekker vindt)
•  2 handjes groentemix
•  1 ei
•  Schijfje limoen
•  Paar takjes koriander
•  Peper en zout

 

INGREDIËNTEN (voor 3 à 4 koppen soep)

•  500 gram mais
•  700 ml water
•  1 groentebouillonblokje
•  3 teentjes knoflook
•  2 kleine uien
•  1 rode peper
•  2 tl korianderpoeder
•  2 tl gemalen komijnzaad
•  0,5 tl chilipoeder
•  0,5 tl gerookte paprikapoeder

Tex mex part II 2

BEREIDINGSWIJZE
Huevos Rancheros Tortizza

1. Verwarm de oven voor op 220 ºC

2. Bak de groentemix kort aan

3. Besmeer de tortilla met een laagje salsa. Verdeel vervolgens de groente, mais en kidneybonen in een cirkel over de tortilla. Doe tot slot een rauw eitje in het midden van de cirkel

4. Breng de tortizza op smaak met peper en zout

5. Bak de tortizza voor ongeveer 15 minuutjes in het midden van de oven

6. Maak de tortizza af met een paar takjes koriander

 

Maissoep

1. Snipper de ui en snijd de knoflook klein

2. Bak de ui en knoflook samen met alle kruiden kort aan in een soeppan

3. Voeg nu het water, het bouillonblokje en de mais toe en kook de soep voor ongeveer 10 minuutjes

4. Pureer de soep en serveer met dunne ringetjes rode peper en wat losse mais

Tex mex part II 1

Ziet dit er goed uit of ziet dit er goed uit?! Ik vind alle kleuren zo geweldig bij elkaar, op en top Mexico! Het was een erg geslaagde lunch (al kun je dit ook gemakkelijk als avondmaaltijd klaarmaken). Ik heb ’t eitje op de tortizza in de oven gebakken. Gaandeweg kwam ik erachter dat dit niet zo gemakkelijk ging, aangezien het stollingsproces best lang duurt. Je zou het eitje ook in een pan kunnen bakken en vervolgens op de tortizza doen (wanneer deze al in de oven is geweest), daar maak je het jezelf een stuk gemakkelijker mee!

Mocht je ook een tortizza en maissoep gaan maken… Eet smakelijk!

No Comments

Leave a Reply