Hoofdgerechten Recepten

Vegetarische pasta met Alpro cuisine

Vegetarische pasta 1

Tijd voor ’n totaal vegetarisch recept deze keer, namelijk vegetarische pasta op basis van vegetarisch gehakt, tomatensaus, lekker veel groenten en Alpro Cuisine. Ik moet zeggen dat deze pasta goed te doen is en zeker niet onder doet voor de variant met vlees. Echt een aanradertje!

Ingrediënten (voor 4 personen)
– 2 pakjes vegetarisch gehakt (in totaal 400 gram)
– volkoren spaghetti (afgemeten voor 4 personen)
– 1 courgette
– 150 gram worteltjes
– 1 prei
– 1 paprika
– half bakje kastanjechampignons
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 2 blikjes tomatenblokjes
– 1 pakje Alpro Cuisine
– basilicum
– Provençaalse kruidenmix
– geraspte Parmezaanse kaas
– peper & zout

Wat heb je nodig?
– Grote pan voor de pastasaus en een pannetje voor de spaghetti
– Snijplank

Vegetarische pasta 2

  1. Snijd de courgette in kleine blokjes, de prei in ringetjes, de paprika en wortel in stukjes en de kastanjechampignons in dunne plakjes.
  2. Snipper een uitje en doe de knoflookteentjes in een knoflookpers.
  3. Doe de ui en de knoflook kort aanbakken en voeg vervolgens het vegetarisch gehakt en alle groenten toe.
  4. Pureer ondertussen de tomatenblokjes (dit hoeft niet per se, maar ik houd niet mega veel van de tomatenstructuur).
  5. Bak het vegetarisch gehakt en de groenten ongeveer 5 minuten en voeg vervolgens de tomatensaus toe.
  6. Kook de spaghetti zoals beschreven staat op de verpakking.
  7. Breng de pastasaus op smaak met Provençaalse kruiden, peper en zout.
  8. Kook de pastasaus totdat alle groenten gaar genoeg zijn (zo’n 10/15 minuten).
  9. Voeg een flinke scheut Alpro Cuisine toe aan de saus.
  10. Serveer het gerecht op een bord met basilicum, geraspte Parmezaanse kaas en eventueel wat sla.

Mocht je dit recept ook gaan maken… Eet smakelijk!

9 Comments

  • Reply
    Mariska
    5 mei 2016 at 09:37

    Ik weet niet of ik vegetarisch gehakt zo lekker vind :O maar pasta in ieder geval wel en het ziet er goed uit!

    • Reply
      Blogstertogo
      5 mei 2016 at 14:52

      Snap ik ja, dit was ook mijn eerste ervaring met vega gehakt, en ’t viel me reuze mee! Maar je kan het vega gehakt vervangen door “gewoon” gehakt, ook erg lekker!

  • Reply
    J
    5 mei 2016 at 13:02

    Ah, dit ziet er zó lekker uit! Deze ga ik bewaren 🙂 Leuke blog! <3
    Xx

  • Reply
    Mylou
    5 mei 2016 at 16:12

    Wat een handig artikel, aangezien ik nog 2 pakjes Alpro Cuisine heb staan. Klinkt erg lekker! Ben ook benieuwd hoe vega gehakt nou eigenlijk smaakt.

    • Reply
      Blogstertogo
      5 mei 2016 at 23:25

      Ah ideaal ja, en hét moment om vega gehakt ’s te proberen! 🙂

  • Reply
    Djuli
    6 mei 2016 at 10:07

    Lekker receptje! Ik vind (vega) gehakt ook niet zo lekker, maar je kunt dat vervangen door linzen of kikkererwten. (Ik eet echt overal kikkererwten bij haha).

    • Reply
      Blogstertogo
      6 mei 2016 at 10:08

      Ohja, goed idee! Dat ga ik zelf ook een keertje proberen 😀

  • Reply
    Marushi
    7 mei 2016 at 20:13

    Dit ziet er echt heerlijk uit! Geen idee hoe het is met “vega gehakt” 😛 -x-

  • Leave a Reply