Recepten, Zoetigheden

Aardbeien kwarktaart met muesli bodem

Aardbeien kwarktaart 1

Een tijdje geleden heb ik me opgegeven voor de Bloginsiders campagne van Uit Pauline’s Keuken in samenwerking met Zonnatura. Guess what? Ik werd uitgekozen om mee te doen, hoe leuk! Vandaag een heerlijk recept met de Zonnatura Roasties, namelijk een aardbeien kwarktaart. Hierbij gebruik ik de Roasties als bodem voor de taart.

Ingrediënten (voor 1 taart)
– 500 ml magere kwark
– 250 ml slagroom
– 100 gram witte basterdsuiker
– 1 bakje aardbeien (500 gram)
– 200 gram Zonnatura Roasties cashew & vanille
– 100 gram roomboter
– 10 blaadjes gelatine

Wat heb je nodig?
– Pannetje voor de boter
– Pannetje voor de aardbeienpuree
– Staafmixer
– Springvorm (24 cm)
– Mengkom
– Eventueel een hakmolentje

Aardbeien kwarktaart 3

  1. Doe de Zonnatura Roasties in een hakmolentje en maal dit helemaal fijn (of maak het fijn door de muesli in een schonen theedoek te doen, en erop te rammen met een deegroller).
  2. Smelt de roomboter, als dit gesmolten is voeg je de gemalen Roasties toe. Meng dit goed en verdeel het mengsel over een met bakpapier bekleden springvorm. Zet de springvorm met de bodem in de tussentijd in de koelkast.
  3. Doe de gelatine in een bakje met koud water, laat dit 5 minuten wellen.
  4. Pureer 3/4 bakje aardbeien met een staafmixer. Doe aardbeienpuree in een pannetje en voeg hier de gelatine en witte basterdsuiker aan toe.
  5. Verwarm dit zodat alles in de aardbeienpuree is opgelost (niet laten koken!).
  6. Mix in de tussentijd de slagroom, totdat deze stijf is.
  7. Voeg beetje bij beetje de kwark toe aan de aardbeienpuree. Meng dit goed door elkaar met behulp van een garde (zo haal je alle klontjes eruit).
  8. Als alle kwark is toegevoegd kan de slagroom erbij. Doe dit voorzichtig, zodat er nog wat lucht in het mengsel blijft.
  9. Dit is de stap waarbij ik enigszins in de stress schoot, want m’n mengsel was nog érg vloeibaar (rampscenario’s in m’n hoofd). Anyways, verdeel het mengsel over de bodem en zet de kwarktaart voor ongeveer 1,5 uur in de diepvries.
  10. Ennnn bij deze stap werd ik weer enthousiast! Haal de kwarktaart uit de diepvries en laat deze nog een uurtje in de koelkast staan.
  11. Tadaaa, best veel stappen (het werk valt eigenlijk reuze mee), maar je hebt de perfecte kwarktaart. Verdeel nog wat aardbeitjes over de kwarktaart (omdat dit er gewoon pinterest en leuk uitziet en ontzettend lekker is).

Aardbeien kwarktaart 2

Ik was dus ontzettend bang dat de kwarktaart een ijstaart ging worden, but no! Hij kwam fantastisch goed uit de diepvries en heb ‘m voor de zekerheid nog even in de koelkast laten staan. Wat een meevallertje dit! Ik vind de bodem erg lekker. Het is niet de standaard koekjesbodem, deze heeft meer bite en je proeft gewoon dat hij vezelrijk is. Echt, probeer dit eens in plaats van de Dr. Oetker kant-en-klaar variant!
Mocht je dit recept ook gaan maken… Eet smakelijk!

23 gedachten over “Aardbeien kwarktaart met muesli bodem”

    1. Demi zegt:

      Zeker het proberen waard, het is echt een fijne toevoeging!

  1. Mylou zegt:

    Klinkt goed zeg! Nu heb ik gigantische cravings naar kwarktaart, haha :’)

    1. Demi zegt:

      Thanks! Haha sorry voor de cravings, gewoon gaan maken die taart!

  2. Joanne zegt:

    Ziet er lekker uit! En wat een mooie foto’s ook 🙂

  3. Teddy zegt:

    Wat een leuk idee! Hoewel ik de bodem van de kwarktaart juist altijd zo lekker vind, lijkt me dit ook erg lekker!

  4. sammie zegt:

    Oh dit ziet er zoooo lekker uit! Prachtig kleurtje ook!

    1. Demi zegt:

      Thanks! Lekker roze, ik hou ervan ♡

  5. Eef zegt:

    Dit ziet er wel heel erg lekker uit zeg! Mooie foto’s ook. Fijne tip m.b.t. het invriezen, zelf heb ik dit ook nog nooit gedaan want ben ook bang voor een ijstaart maar goed om te weten dat dit niet het geval is 🙂

    1. Demi zegt:

      Dankjewel Eef! 😀 Ik ga deze diepvries methode zeker vaker toepassen, hele taart mee gered, ideaal!

  6. Marushi zegt:

    Ik vind dit echt heerlijk! Ik maak dit echt zo vaak. 🙂 -x-

    1. Demi zegt:

      Zo lekker ja, en ook nog ‘s gemakkelijk klaar te maken (dan ligt de drempel voor mij een stuk lager om ‘m vaker te maken) 😀

  7. Lisa zegt:

    Ziet er zo goed uit!! Kun je niet een stukje opsturen haha 😉

    1. Demi zegt:

      Thanks. Als het kon deed ik het, maar helaas is hij al op en vrees ik dat hij de reis niet zou overleven, haha!

  8. ilona zegt:

    Wauw dit ziet er heerlijk uit! Ik ben echt een enorme toetjes verslaafde, dus ik ga deze zeker eens maken! Altijd lekker na het avondeten. Liefs ilona

    1. Demi zegt:

      Thanks, zeker een aanrader als toetje!

  9. Esmay zegt:

    Dit ziet er zo ontzettend lekker uit! Ik ga dit zeker eens een keer proberen.

    1. Demi zegt:

      Super leuk! Smakelijk alvast 🙂

  10. Eva zegt:

    Dat lijkt me echt lekker, met zo’n muesli bodem! Wij kopen altijd zo’n simpel pakje van Dr. Oetker om kwarktaart mee te maken, die bodem is ook altijd lekker 🙂

    1. Demi zegt:

      We hebben het pakje van Dr. Oetker ook vaker in huis gehad en die bodem is zeker ook erg lekker (en supersonisch snel klaar) 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.