Persoonlijk

Yes, ik ben afgestudeerd!

Afgestudeerd

Afgelopen donderdag en vrijdag had ik de laatste mondelinge tentamens. Beide gesprekken zijn ontzettend goed gegaan, wat wilt zeggen dat ik officieel klaar ben met de opleiding. Voor diegene die ook zijn afgestudeerd moet dit vast herkenbaar klinken, maar ik heb nog totaal niet het gevoel dat ik klaar ben met de opleiding en diëtist ben. Het voelt ontzettend raar allemaal, maar wel erg fijn natuurlijk!

 

De dag die je wist dat zou komen

Vrijdag, de dag van m’n laatste tentamen, is als een roes voorbij gevlogen. Om 11 uur had ik het tentamen en ik heb eigenlijk nog nooit zo’n fijne mondelinge toets gehad. Ik wist alle vragen te beantwoorden en het was daarbij ook gewoon een gezellig gesprek. Er was evengoed veel ontlading (lees: één grote jankbedoeling) toen ik te horen kreeg dat ik het tentamen had gehaald. Toen ik thuis kwam werd ik onthaald met leuke cadeautjes (o.a. een fles gin en een reep Tony Chocolonely’s). Vervolgens heb ik m’n laptop erbij gepakt en me gelijk aangemeld voor de Master Nutrition and Health aan de Wageningen University and Research. Vóór 1 augustus krijg ik te horen of ik ben aangenomen. Nog eventjes spannend dus, maar ik heb goede hoop. In de avond kwamen de oma’s en opa’s langs en hebben we heerlijk met z’n allen geBBQd. Wat een ontzettend fijne dag was dit!

 

Top 100 diëtisten op social media

Iedere maand komt er een Top 100 online van diëtisten op social media. Deze lijst is een initiatief van Sophie Luderer, een diëtist werkzaam in het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis te Nijmegen. Ik hield deze lijst al langer in de gaten, hij staat namelijk vol met interessante volgtips! En hoe leuk, afgelopen maand stond ik op plek 55. En dat terwijl ik toentertijd nog niet eens officieel diëtist was. Hierdoor ben ik in contact gekomen met verschillende diëtistes door heel Nederland. Onderschat dus nooit de kracht van social media, want het kan zo leuk en handig zijn! Nu maar afwachten of ik deze maand weer in de Top 100 sta.

 

Wageningen

Zoals je net kon lezen heb ik me dus aangemeld voor de Masteropleiding. Wageningen is best een eindje met het openbaar vervoer, dik twee uur. Dat is me toch echt teveel van het goede. Daarom was ik de afgelopen maand begonnen met de zoektocht naar een kamer. En ik kan jullie melden dat ik een geweldige kamer heb gevonden! Op acht minuten fietsafstand van de campus, in ‘n heerlijke nieuwbouwwijk en met twee huisgenoten (die ik nog niet ken). En om ‘t feest helemaal compleet te maken heb ik me ook aangemeld voor de introductiedagen in Wageningen, de AID. Nu nog worden aangenomen en m’n vakantie kan niet meer stuk!

Volg jij momenteel een studie? Hoe lang moet je nog of ben je misschien ook onlangs afgestudeerd?

9 gedachten over “Yes, ik ben afgestudeerd!”

 1. Madelon zegt:

  Ah super, gefeliciteerd met het afstuderen! Ik moet nog twee resultaten terug krijgen en dan kan ik misschien ook mijn diploma aanvragen 🙂

  1. Demi zegt:

   Dankjewel en succes de aankomende tijd. Ik ga voor je duimen! 😀

 2. Mam zegt:

  Super trots op mijn meisje!!!!
  Op naar Wageningen, maar eerst genieten van een wel verdiende vakantie.
  XXX

 3. Nele zegt:

  Gefeliciteerd met afstuderen! Ik moet nog een jaartje en dan ben ik klaar met mijn bachelor English literature and creative writing die ik in Engeland volg!

  1. Demi zegt:

   Thanks en wat ‘n interessante bachelor doe jij zeg! Lijkt me geweldig om te studeren in Engeland 😀

 4. Eline zegt:

  Gefeliciteerd! De studie is hartstikke leuk, vrij breed en Wageningen is een gezellig stadje. Maar dat wist je zelf vast inmiddels ook wel! Ik ben inmiddels alweer 4 jaar afgestudeerd, maar kom er nog regelmatig.
  Ik heb je blog net ontdekt, maar ga je volgen. 🙂

  1. Demi zegt:

   Thanks! Welke studie heb jij gevolgd als ik vragen mag? En super lief, dankjewel! Kan ik jou ook ergens volgen? 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.