Voeding, Wetenschap

Allerhande januari

Allerhande januari 1

Ongeveer een week geleden las ik op twitter allemaal positieve berichten over de nieuwe Allerhande van de Albert Heijn. Ik kan me de ophef van een tijdje geleden nog heel goed herinneren; toen stond Rens Kroes in de Allerhande. Ik weet niet meer precies wat er allemaal werd beweerd in dat nummer, maar ik kan je beloven dat het klinkklare onzin was. Met dat in m’n achterhoofd las ik enigszins sceptisch het nieuws dat de nieuwe Allerhande wél de juiste informatie zou bevatten.

Albert Heijn heeft geleerd van zijn fouten, want dit nummer zorgt ervoor dat al het gedoe met Rens Kroes als sneeuw voor de zon verdwijnt.

De nieuwe Allerhande gaat uit van een 7-stappenplan om het jaar goed te beginnen.

 1. Vergroen je menu
 2. Ga voor goede vetten
 3. Drink verstandig
 4. Koop bewust, kook zelf & eet met aandacht
 5. Vaker een dagje zonder vlees
 6. Vernieuw je ontbijt & lunch
 7. Let op verborgen suiker & zout

Met het oog op de goede voornemens die veel mensen nu hebben zijn dit erg haalbare en goede stappen. De informatie in deze Allerhande is erg volledig, er komen ontzettend veel onderwerpen aan bod (zoals het inzichtelijk maken hoeveel zout en hoeveel klontjes suiker in bepaalde producten zit, een echte eyeopener). Na iedere stap staat een kort interview met een professional, nog zo’n goeie toevoeging!

De personen die gevraagd zijn voor een interview zijn niet de minste, dit zijn namelijk Kees de Graaf, William Cortvriendt, Jaap Seidell, Denise de Ridder, Edith Feskens, Winkeke Remijnse en Gerda Feunekes. Dat noem ik nog eens ‘n fijn lijstje met namen. Alleen al daarvoor zou ik een sprintje trekken naar de Appie.
Na de pagina met het interview staan “slimme trucs”. Hier worden producten die niet heel gezond zijn vervangen door producten die juist wel gezond zijn. Zo kun je braadworst vervangen door een tartaartje en pasta door volkorenpasta. Ideaal zulke praktische tips!

Allerhande januari 2

Naast het informatieve gedeelte staan er natúúrlijk ook weer heerlijke recepten in dit nummer (die ook nog ‘s extra gezond zijn), zoals zuurkoolstamppot met paddenstoelen en ovenpasta met tartaarballetjes, prei en ricotta.

Ren dus snel deze maand naar de Albert Heijn en haal die gratis Allerhande in huis (heel studentproof ook, bespaar je weer 4 euro op een health magazine). De verschillende recepten uit dit nummer kun je teruglezen op de Albert Heijn website.

8 gedachten over “Allerhande januari”

 1. Malou | Blonde Blossom zegt:

  Wat fijn dat de Allerhande goede info verschaft! Ik vind het sowieso een fijn blad, heerlijke recepten staan er altijd in! Malou x

 2. Eline zegt:

  Die van deze maand heb ik nog niet gehaald, maar dat ga ik zeker doen! Ik vin het soms zo jammer dat de ene maand zo veel goede recepten heeft, en dat de andere maand weer ontzettend tegenvalt. Ik ben wel benieuwd naar deze!

  1. Demi zegt:

   Deze heeft iets minder recepten voor m’n gevoel, maar dat komt omdat er zoveel informatie in staat. Maar de recepten die erin staan lijken me wel heel erg lekker!

 3. Iris zegt:

  Wat leuk, het lijkt zo net een betaald magazine! Ik kom helaas niet zo vaak meer bij de Appie, maar als ze een bepaald thema hadden (gezond eten of iets met veel groenten) nam ik de Allerhande altijd wel graag mee. Van de recepten ben ik niet altijd fan (zo vaak smaakloos!) maar ik gebruik het wel vaak ter inspiratievoor recepten om er mijn eigen draai aan te geven wat altijd fijn is 😀

  1. Demi zegt:

   Oke, heel even fangirl momentje. Wat ontzettend leuk dat je een kijkje komt nemen op m’n blog! Als inspiratie is het blad inderdaad ook super fijn 😀

 4. Rachel zegt:

  Mijn tante neemt altijd een stapel voor mij mee, ik ben dol op wat inspiratie! liefs

 5. Lostoba zegt:

  Ontzettend handig dat de Allerhande nu wel de juiste info biedt! Ik ben zelf altijd erg nieuwsgierig naar nieuwe en vooral gezonde recepten. Wat dat betreft ben ik echt een #fitgirl ;P. Ook super chill dat het niks kost, bespaar mij natuurlijk de moneys :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.