Hartige snacks, Recepten

Bladerdeegrolletjes met kruidenkaas

Bladerdeegrolletje 1

Lekker borrelen, ik hou ervan. Dus ik zeg, biertje of wijntje en deze bladerdeegrolletjes erbij en je borrel is helemaal perfect en yummie!

Ingrediënten (voor een flinke portie!)
– 1 pakje bladerdeeg
– 1 pakje kruidenkaas
– half zakje geraspte (48+) kaas
– 5 plakken ham
– 1 ei
– peper en zout

Wat heb je nodig?
– Oven
– Snijplank
  Bladerdeegrolletje 2
  1. Ontdooi het bladerdeeg en verwarm de oven voor op 200 .
  2. Als het bladerdeeg ontdooid is leg je 3 plakjes bladerdeeg naast elkaar (de plakkerige kant van het bladerdeeg leg je naar boven). Je legt daarna de ene plak iets over de andere en drukt het goed aan, zodat het een lange lap deeg wordt.
  3. Smeer een laag kruidenkaas over het bladerdeeg heen.
  4. Verdeel vervolgens de kaas en ham over de laag kruidenkaas. Breng op smaak met wat peper en eventueel zout.
  5. Rol het bladerdeeg strak op, doe dit vanaf de korte kant. Snijd vervolgens de rol in plakken en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  6. Klop 1 ei los en besmeer hiermee de bovenkant van de bladerdeegrolletjes. Bak de bladerdeegrolletjes voor 20 à 25 minuten.

Mocht je dit recept ook gaan maken… Eet smakelijk!
Oh men, ik raad je echt aan dit receptje thuis ook een keer te proberen. Het is zo lekker en ook nog ‘s mega gemakkelijk! Ik weet zeker dat jij dit kunt klaarmaken! Ideaal als je een feestje of verjaardag hebt en snel iets zelfgemaakts op tafel wilt toveren. De rol bladerdeeg (dus al met kruidenkaas, kaas en ham erin) kun je trouwens prima een dag in de koelkast bewaren. Op deze manier kun je het meeste werk een dag van tevoren verrichten, zodat je op de dag zelf het alleen nog hoeft te snijden en af te bakken.
Je kunt natuurlijk oneindig variëren met dit recept, denk aan kruidenkaas met gerookte paprika, salami met tomato frito of zelfs een zoete variant van nutella met banaan.


Psssst, volg je me al op Instagram, Twitter en Facebook?

21 gedachten over “Bladerdeegrolletjes met kruidenkaas”

    1. Demi zegt:

      Dankje! Ik ga je recept ook even checken 😀

  1. Sandra zegt:

    Het is dat ik niet van bladerdeeg houd, maar het ziet er wel heerlijk uit! Echt leuk om zoiets neer te zetten als hapje op een verjaardag of gezellig avondje ofzo. Leuk! Om te onthouden dit!

    1. Demi zegt:

      Ja, precies! Gemakkelijk en snel op tafel te toveren. Dankjewel! 😀

    2. Demi | DE KOOKFABRIEK zegt:

      Misschien kun je een ander deeg gebruiken zoals een brooddeeg (hartige taartdeeg of pizzadeeg koeling in de supermarkt)?

  2. Lieke zegt:

    Hmm klinkt heerlijk! Ga ik zeker n keer maken, bedankt voor het leuke recept.

    1. Demi zegt:

      Woohoo, super leuk. Ben benieuwd wat je ervan gaat vinden! 😀

    1. Demi zegt:

      Goed om te horen, dankjewel 🙂

  3. Eva zegt:

    Dit lijkt me nou zoooo lekker! Ik heb nog vakantie, dus misschien ga ik dit wel een keer maken binnenkort 🙂

    1. Demi zegt:

      Woohoo, ben erg benieuwd wat je ervan gaat vinden 😀

  4. sammie zegt:

    Ziet er heerlijk uit, ik ben gek op Boursin, zo lekker!

  5. Ivory Wanderer zegt:

    Zo lekker en zo makkelijk! Ook lekker om dunne plakjes courgette of spinazie in te doen. Mmmmm

    1. Demi zegt:

      Courgette of spinazie, geniaal! Lijkt me ontzettend lekker, thanks voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.