Persoonlijk

Dat was het dan..

Dat was het dan

Dramatische titel eh? Zo voelt het eigenlijk ook wel een beetje. De afgelopen week is er veel gebeurd, lees snel verder als je benieuwd bent!

Het eerste gedeelte van stage is namelijk afgelopen én ik ben inmiddels terugverhuisd. Geen patiëntenzorg meer, geen “Hallo meneer/mevrouw, ik kom even kijken hoe het met het eten gaat” meer. Dat is een ontzettend vreemd idee. Wie weet hoelang het nog gaat duren voordat ik weer patiëntencontact heb, zoals ik dat de afgelopen maanden heb gehad.
Natuurlijk, het is ook een prettig idee dat ik geen 40 uur meer hoef te werken, dat ik weet dat ik dit onderdeel heb gehaald. Maar het is wel erg dubbel, ik ga het consulten voeren met patiënten namelijk behoorlijk missen.

Daarbij ben ik weer terugverhuisd, ik heb m’n kamertje vaarwel gezegd en woon weer thuis. Het aankomende halfjaar ga ik onderzoek doen. Bij hetzelfde ziekenhuis, dat wel, maar ik hoef niet meer fulltime in Maastricht te zijn. Ofwel, op kamers zitten heeft niet langer meer een functie, dus hup terug naar huis! Op kamers wonen was leuk, lekker zelf het eten uitkiezen, urenlang Netflixen in alle rust. Maar toch vind ik ‘t ontzettend fijn om weer thuis te wonen. Want op kamers is het toch ook wel ‘s eenzaam. Het is niet de stad waar mijn familie en vrienden zijn. En nu ik weer thuis ben eten we weer gezellig samen in plaats van in m’n uppie.

Nu begint het onderdeel dus waar ik al erg lang naar uit kijk; onderzoek doen! Het komende halfjaar bestaat uit metingen uitvoeren bij patiënten en vervolgens op basis daarvan en bijbehorende literatuur een scriptie opstellen.

Greys AnatomyNa m’n bachelor Voeding en Diëtetiek wil ik een master gaan doen, de voedingsonderzoek kant uit. Tot nu toe is er niet heel veel diepgaand onderzoek geweest tijdens de opleiding, maar die tijd is nu dan eindelijk aangebroken. Werkgroepen over statistiek en onderzoeksmethodes, can’t wait! *nerd modus on*

Dan even totaal wat anders dan studie. Noem het toeval of niet, maar ik heb nog nooit zoveel ziekenhuisseries gekeken dan het laatste halfjaar. CMC op RTL4, De mannen van dokter Anne op NET5 en sinds kort ben ik verslaafd aan Grey’s Anatomy. En mijn god, hoe kan ‘t dat ik nog nooit eerder Grey’s Anatomy heb gekeken!? Wat een geweldige serie en nog een grote bonus; er zijn al 12 seizoenen. Score! Dus, zoek je een serie waarbij je nog een triljoen afleveringen kunt kijken en ben je wel ‘n beetje into ziekenhuisseries, ga dan als de wiedeweerga Grey’s Anatomy kijken.

Tot zover m’n kleine studie update! Ik heb wat nagedacht over blogposts voor de komende tijd en heb ‘n leuke (vind ik zelf dan) nieuwe serie bedacht. Ik ben helemaal geïnspireerd door een poster die ik heb gekocht bij de Ikea, waar verschillende soorten groente en fruit van de bepaalde seizoenen op staan afgebeeld. Je kunt de komende tijd iedere maand een recept verwachten waarbij gekookt gaat worden met groente en fruit van het seizoen. Nu al zin in!

8 gedachten over “Dat was het dan..”

 1. Jessica J. zegt:

  Succes met het onderzoek! Volgens mij is het wel raar om opeens terug thuis te wonen.
  Ik heb Grey’s Anatomy ook nog nooit gezien! Er zijn gewoon zo veel series; een mens kan nooit alles zien, haha.

  1. Demi zegt:

   Haha, daar heb je ook helemaal gelijk in! Er is nu zoveel keuze en zoveel te zien. :p

 2. Eline zegt:

  Wat een leuk idee om te koken met seizoensgroentes! Ik ben heel benieuwd.

  1. Demi zegt:

   Wat leuk om te horen, ik ga m’n best doen! 😀

 3. Sija zegt:

  Wat fijn dat je stage zo goed is bevallen en dat je deze periode hebt gehaald! Het zal wel even wennen zijn nu je dat niet meer hoeft te doen. Ik ben erg benieuwd naar de nieuwe serie op je blog, het klinkt in ieder geval goed!! Heel veel succes met het onderzoek 🙂 Liefs, Sija

  1. Demi zegt:

   Ja klopt, heel erg wennen. Super lief, dankjewel! 😀

 4. Mylene zegt:

  Wat spannend allemaal en succes ermee. Wel fijn trouwens dat je weer terug bij je ouders bent. Sommige mensen willen nooit meer teruggaan als ze eenmaal op kamers zijn geweest, maar zelfs op mijn 26ste vind ik het nog heerlijk om bij mijn ouders te zijn haha. Oh enneee, Grey’s blijft echt één van mijn favoriete series <3

  1. Demi zegt:

   Dankje! Het was in het begin eventjes wennen dat ik niet meer zelf hoef te koken bijvoorbeeld, maar het is wel weer super fijn en gezellig om thuis te wonen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.