Hoofdgerechten, Recepten

Duitse currywurst

Duitse currywurst 1

Zoals je in m’n vorige artikel hebt kunnen lezen ben ik op vakantie geweest naar Berlijn. Het leek me erg leuk en lekker om een typisch Duits recept te maken. En wat is er nou Duitser dan currywurst?!

Ingrediënten (voor 4 personen)
– 8 braadworsten
– 2 uien
– 1 flinke el tomatenpuree
– 250 gram ketchup
– 3 el balsamico
– 2 ½ el honing
–  1 el sojasaus
– ½ tl chilipoeder
– 2 el kerriepoeder

Wat heb je nodig?
– Braadpan
– Snijplank

Duitse currywurst 2

  1. Bak de braadworsten zoals beschreven staat op de verpakking.
  2. Snipper ondertussen de 2 uitjes en houd deze nog even apart.
  3. Als de braadworsten gaar zijn haal je ze uit de pan en leg je ze op een bord.
  4. Doe de gesnipperde ui in de pan. Als de ui glazig is voeg je de tomatenpuree toe, roer dit tot een mengsel.
  5. Voeg de ketchup, honing en balsamico toe en roer weer door totdat het een geheel is.
  6. Voeg dan de sojasaus, chilipoeder en kerriepoeder toe (ik heb niet veel chilipoeder gebruikt, vind je pittig eten nou erg lekker? Voeg dan gerust meer chilipoeder toe). Laat de saus even pruttelen, snijd ondertussen de braadworst in plakken.
  7. Voeg de braadworst toe aan de saus. Indien de saus te dik is kun je wat water toevoegen.
  8. Serveer bijvoorbeeld bij frietjes of een broodje.

Mocht je dit recept ook gaan maken… Eet smakelijk!

Ik mag dan wel een opleiding tot diëtist volgen, maar dit moet wat mij betreft absoluut wel ‘s kunnen hoor. Ont-zet-tend lekker! Je zou de saus ook kunnen klaarmaken zonder de braadworst en bij een ander gerechtje serveren. Omnomnom!


Psssst, volg je me al op Instagram, Twitter en Facebook?

22 gedachten over “Duitse currywurst”

  1. Mariska zegt:

    Niet eens zo lastig. Ik maak zelden Duitse recepten maar dit klinkt erg goed 😀

    1. Demi zegt:

      Zeker een super gemakkelijk recept, kan praktisch niks fout mee gaan en is lekker snel klaar!

  2. Demi | DE KOOKFABRIEK zegt:

    Wat ziet er verrassend lekker uit! Ik eet niet zo vaak vlees, maar ik ben hier erg nieuwsgierig naar!

    1. Demi zegt:

      Thanks! Je zou de basis van de saus ook kunnen aanhouden en er bijvoorbeeld een vleesvervanger in kunnen doen, net wat je wilt. 🙂

  3. Claire zegt:

    Klinkt lekker! Zou het ook kunnen met een vega worstje denk je ? 😀

    1. Demi zegt:

      Ja, dat moet zeker ook lukken! Ben je nog sneller klaar aangezien zo’n vega worstje niet zo lang in de pan hoeft 🙂

  4. Lobke zegt:

    Leuk recept! Ik ben gestopt met vlees eten, maar mijn vriend is nog steeds een grote liefhebber. Daarom is dit recept perfect om eens te maken voor hem! 🙂

    1. Demi zegt:

      Ja zeker! En jij zou het eventueel klaar kunnen maken met een vleesvervanger 😀

    1. Demi zegt:

      Dankje, ik ook! En al helemaal als ‘t homemade is 🙂

  5. Anne zegt:

    Ik ben normaal gesproken niet zo fan van braadworsten maar dit ziet er wel heel goed uit!

    1. Demi zegt:

      Ik heb precies hetzelfde! Gewone braadworst word ik niet heel warm van, maar op deze manier zeker wel!

    1. Demi zegt:

      Woohooo, dankjewel Monique! ♡

  6. Lesley zegt:

    Ondanks dat ik probeer voornamelijk Vlees/zuivel vrij te eten ziet dit er toch wel heel lekker uit! Ik vind dit altijd het lekkerst smaken in Duitsland en ben benieuwd of het met dit recept lukt om het net zo lekker te krijgen! Er zitten wel dingen in die ik er zelf niet zo snel ingedaan had maar wellicht dat dat het probleem was bij mij hihi

    1. Demi zegt:

      Daar was ik dus ook super benieuwd naar en ik kan je melden dat ‘t écht dicht in de buurt komt! 😀

  7. Gea zegt:

    Klinkt heerlijk! Ik heb het wel eens eerder gegeten in Duitsland, zo lekker ;). Dit recept moet ik ook maar eens uitproberen haha.

  8. okayromée zegt:

    Ik eet zelf geen vlees, maar het ziet er wel lekker uit! Die patatjes tho…. mmmm!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.