Review, Voeding

Boekreview: Eet als een expert

Eet als een expert 1

Het begon allemaal met een blog, maar sinds kort ligt er ook een boek in de winkel van de schrijvers achter deze blog. Ik heb het over I’m a Foodie en het boek “Eet als een expert”. Door m’n opleiding ben ik achter I’m a Foodie gekomen, deze blog wordt namelijk geschreven door diëtisten en (voedings)wetenschappers. Niet heel gek dat ik dan ook mega enthousiast werd toen ze aankondigden dat er een heus boek zou komen. En natuurlijk was ik er als de kippen bij toen deze in de winkel kwam te liggen. Bij deze mijn review van het boek “Eet als een expert”!

Groene smoothies, gojibessen, speltbrood…,
De voedselhypes vliegen je tegenwoordig om te oren.
Wat is nu écht een gezond eetpatroon?

I’m a Foodie, hét online foodplatform, analyseert met haar team van diëtisten, voedings- en gezondheidswetenschappers kritisch alle trends en hypes en vertaalt de meest recente voedingswetenschap naar haalbare adviezen en recepten.
In dit boek scheiden deze experts zin van onzin, laten zij zien hoe je eten en drinken kunt inzetten voor je gezondheid en leggen ze op een toegankelijk wijze uit hoe voedingswetenschap werkt (en wanneer het niet werkt).
Met heerlijke ideeën van ontbijt tot diner en handige weekschema’s: I’m a Foodie maakt de wetenschap eetbaar. Eet vanaf nu ook als een expert!

Dat belooft heel wat zoals je kunt lezen, en om maar gelijk met de deur in huis te vallen: dit maakt het boek ook he-le-maal waar. Er zijn op dit moment zó veel boeken over voeding op de markt dat je er bijna gek van wordt. Iedereen probeert je een ander dieet aan te praten en het klinkt vaak ook nog best betrouwbaar. Maar als er vervolgens wordt gekeken naar de bewijskracht van deze diëten valt het vies tegen. Het bewijs dat wordt gebruikt voor veel van deze hippe diëten is matig doordat het vaak op geen of onbetrouwbaar onderzoek is gebaseerd.
Eet als een expert 2
“Eet als een expert” is geschreven door Marijke, Gaby, Jolien en Liesbeth. In dit boek maken ze een einde aan al het onbetrouwbare gebazel, alles in dit boek is namelijk goed wetenschappelijk onderbouwd (evidence based). En denk je nu van ja, dat zal allemaal wel.. Neem ‘s een kijkje op deze site, hier staan alle referenties die zijn gebruikt voor het boek. Er worden ontzettend veel onderwerpen aangehaald en uitgelegd. Door alle goede referenties en de betrouwbare achtergronden van de schrijvers (diëtist, voedingswetenschapper, gezondheidswetenschapper) kun je er zeker van zijn dat de informatie klopt. Met dit boek weet je waar je aan toe bent en de onderwerpen worden in duidelijke taal uitgelegd.

Verder zijn alle recepten (meer dan 150!) die in dit boek staan een fijne toevoeging. Het is, als je het mij vraagt, de perfecte combinatie van theorie en recepten. De recepten die in dit boek staan zijn ook nog ‘s erg gemakkelijk. Je kunt met weinig ingrediënten al gelijk aan de slag gaan. Er zijn veel verschillende gezonde alternatieven beschreven voor je ontbijt, lunch, avondmaaltijd of als tussendoortje.

Tot slot heeft het boek een fijne vormgeving, de foto’s in dit boek zijn prachtig (zeker geen saai, afbeeldingsloos gezondheidsboek dus)! De blog, I’m a Foodie, is trouwens ook zeker een bezoekje waard, er worden namelijk ontzettend interessante onderwerpen besproken. Zo zijn er blogposts over bijvoorbeeld suikerverslaving en magnesium bij kramp.

Wil jij graag ook eten als een expert (wie eigenlijk niet?!), neem dan snel een kijkje in de boekhandel of bestel het boek voor 19,99 op bol.com* (hier kun je ook het inkijkexemplaar vinden, erg handig om nog meer te zien van het boek).

* Dit is een affiliate linkEet als een expert 3


Psssst, volg je me al op Instagram, Twitter en Facebook?

8 gedachten over “Boekreview: Eet als een expert”

 1. Joanne zegt:

  Dat klinkt super interessant! Ik verwacht bij zulke boeken inderdaad dat het saai en duf is, maar t ziet er juist leuk uit! Dankje voor de tip 🙂

 2. Marijke zegt:

  Klinkt als een goed boek. Ik ga er even naar kijken in de winkel!

  1. Demi zegt:

   Top, ben benieuwd wat je ervan vindt! 😀

 3. Marion zegt:

  Lijkt me heel interessant om eens door te nemen!

  1. Demi zegt:

   Tof, zeker een keer online of in de boekenwinkel checken dan! 😀

 4. Maaike zegt:

  Lijkt me een super interessant boek, vooral omdat er theorie in staat en dus ook recepten. Deze gaat op mijn wishlist 🙂

  1. Demi zegt:

   Ah leuk! En inderdaad, de combinatie maakt het zo’n te gek boek 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.