Lifestyle, Reizen

Fotoverslag Brugge

Brugge 11

Afgelopen week ben ik twee dagen naar Brugge geweest met ‘t gezin (stiekem om carnaval te ontvluchten). Ik was er nog nooit eerder geweest, en was dus best benieuwd.

De reis ernaartoe (vanuit Limburg) duurde 2.5 uur, dat viel nog te overzien. Verder wordt in Brugge gewoon Nederlands gepraat, lekker gemakkelijk. We hebben beide dagen prachtig weer gehad, enorm veel geluk dus!

Brugge 17

Brugge 1

Brugge 2

Brugge is een prachtige stad. Mooie gebouwen, grote pleinen en aardige mensen. Het is ook niet een drukke stad, wat een fijn en rustig gevoel geeft. De stad is niet heel erg groot, na twee dagen heb je dan ook het overgrote gedeelte wel gezien. Erg leuk om een weekendje Brugge te doen dus!

Brugge 3

Brugge 4

Eenmaal in Brugge aangekomen kwamen we redelijk snel uit bij Choco-Story, het Chocolademuseum. Eenmaal bij de entree kochten we een combinatie ticket, dus voor het Chocolademuseum én het Frietmuseum. Net zo gemakkelijk! Maar of ik ‘t echt zou aanraden? Verwacht er in ieder geval niet teveel van, het is leuk om er een half uurtje/uurtje rond te lopen. Bij het Chocolademuseum is nog wel het een en ander te proeven, wat het dan weer allemaal net wat leuker maakt.

Brugge 18

Brugge 5

Brugge 7

Brugge 8

We verbleven in het NH Brugge Hotel, wat ik iedereen kan aanraden. De kamers zijn gewoon netjes (en erg groot) en het ontbijt is hemels. Ik heb nog nooit zulke uitgebreide ontbijtjes gehad als bij NH hotels, noem ‘t maar op en je kunt het er krijgen. Je kunt er zelfs een kommetje vullen met bijvoorbeeld kaas, bosui, ham en vervolgens dit kommetje afgeven aan een medewerker, zodat er een omeletje van wordt gemaakt. Als dat geen lekker begin van je dag is!?

Brugge 9

Brugge 10

Brugge 11

Dan toch echt dé trekpleister van Brugge als je het mij vraagt: The Old Chocolate House. De benedenverdieping is een chocolade winkeltje en de bovenverdieping is een soort woonkamer waar je lekker knus kunt zitten. Vervolgens kun je chocolademelk bestellen die onwijs lekker is. Je krijgt een bakje (van chocolade) met hierin chocolade en een eventuele topping. Je hebt keuze uit ontzettend veel chocolade en toppings, zo had ik gekozen voor gezouten karamel chocolademelk. Je laat vervolgens het bakje zakken in je warme melk, even roeren, en klaar! Echt een aanrader als je in de buurt bent.

Mariastraat 1
8000 Brugge
https://www.facebook.com/pages/The-Old-Chocolate-House/206313942712223 

Brugge 12

Brugge 13

Brugge 14

Brugge 16

Brugge 15

Ben jij al een keertje in Brugge geweest?

15 gedachten over “Fotoverslag Brugge”

 1. Jenny - ikreis.net zegt:

  Nu ben ik helemaal niet verslaafd aan chocolade (ik ben een uitzondering…), maar The Old Chocolate House is echt een plekje in Brugge waar ik wel eens heen zou willen!

  Volgens mij ben ik als kind ooit stad geweest, maar aangezien ik me daar weinig van herinner moet er een twee keer komen 😉

  1. Blogstertogo zegt:

   Mocht je daar toch niet zoveel zin hebben in chocolademelk, je kunt er ook heerlijke wafels krijgen! ♥ Zeker een aanrader om een tweede keer naar Brugge te gaan.

 2. Laura - Dagelijkse hap zegt:

  Ik ben ook een keer in Brugge geweest, en wat is het daar mooi! Ik wil zeker nog een keer terug 🙂

 3. Susan zegt:

  Ik ben nog nooit naar Brugge geweest, maar het lijkt me wel heel mooi en gezellig. Misschien binnenkort toch maar eens plannen dan!

  Liefs,
  Susan

 4. Mylou zegt:

  Wat een toffe foto’s Demi!

  En mijn god, gezouten karamel chocolademelk? Oké, hier moet ik naartoe!

 5. Nienke zegt:

  Wat leuk, zo’n stedentripje! Mooie plaatjes heb je geschoten, alsof ik er nu zelf geweest ben. Heel leuk!

 6. Jolet zegt:

  Wat een leuke foto’s! Brugge lijkt me een mooie stad, het lijkt me leuk om deze ooit nog eens te bezoeken.

 7. Evelyne zegt:

  Brugge die schone 😉 Ik kom er elke week, want ik volg er les. Ik woon zo’n 30 min van Brugge & reis er naartoe met de trein. Een echte aanrader!
  Mooie foto’s heb je gemaakt!!

 8. Fleur zegt:

  Oeh chocolademuseum klinkt niet verkeerd! Mooie foto’s heb je gemaakt tijdens je twee dagen in Brugge 🙂

 9. Rowan zegt:

  Mooie foto’s heb je gemaakt! Ik ben 3 jaar geleden in Brugge geweest en vond het echt heel leuk en mooi!

 10. Sonja zegt:

  Wat leeeuk!! Ik ben van de zomer in Brugge geweest en alles is daar zo schattig en mooi!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.