Ontbijtjes, Recepten

#GRANOLAPOWER

Granolapower 1

Een poosje geleden had ik een artikel geschreven over cruesli en muesli. Aan het eind van dat artikel vroeg ik of jullie het leuk zouden vinden om een gezond recept voor muesli op m’n blog te zien. Daar werd positief op gereageerd, dus bij deze, het recept voor heerlijke granola!

Ik was vorige week al in de keuken te vinden met m’n havermout en noten. Er ontstond namelijk spontaan de drang om granola te gaan maken. Normaal ben ik echt geen ontbijt type, het liefst eet ik pas veel later op de dag. Maar, niet gelogen, granola heeft een heleboel voor me veranderd. De eerste keer maakte ik granola met honing, havermout, pecannoten, kokosrasp en kaneel. Ik wist niet wat me overkwam, gewoon dé perfecte granola, in een keer en ook nog ‘s ontzettend lekker (zelfs in de yoghurt, belangrijk puntje voor mij). Dit eet ik nou graag iedere ochtend, al is het 6 of 7 uur. Twee dagen later stond ik weer in de keuken om een nieuwe batch granola te maken. Ja, ik heb de smaak helemaal te pakken.

Granolapower 7

INGREDIËNTEN (voor een weckpot vol)

– 75 gram havermoutvlokken
– 75 gram muesli (ik gebruik een mix van havervlokken, tarwevlokken en gerstvlokken, super handig (en zonder toegevoegd suiker)! Mocht je ‘m ook graag willen kopen, hier een linkje zodat je weet hoe de verpakking eruit ziet.)
– 1 handje pecannoten
– 1 handje hazelnoten
– 1 handje zonnebloempitten
– 1 eetlepel honing
– 1 à 2 eetlepels kokosrasp
– kaneel naar smaak

 

BEREIDINGSWIJZE

1. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180.

2. Hak de noten wat fijner, de hazelnoten door midden en de pecannoten in drieën.

3. Meng in een los kommetje de havermout en muesli met de honing en kaneel, roer dit goed door. Voeg vervolgens de noten en pitten toe en roer dit wederom goed door.

4. Verdeel dit mengsel over de bakplaat. Zorg dat het een dunne plak is, zodat alles goed wordt gebakken. Strooi nu eventueel nog wat extra kaneel over het mengsel.

5. Zet voor 20 minuten in de oven, roer na 5 minuten het mengsel ‘n keer door, zodat alles lekker wordt gebakken.

6. Haal de bakplaat op de helft van de tijd een stukje uit de oven en strooi de kokos erover. Roer het mengsel voorzichtig nog een keer door en zet weer voor 10 minuten in de oven. Roer na 5 minuten nog eenmaal goed door.

7. Haal de granola uit de oven, laat het een beetje afkoelen en doe vervolgens dit hemelse mengsel in een weckpot of mason jar.

Granolapower 8

Mocht je dit recept ook gaan maken… Eet smakelijk!

Je leest het trouwens goed, er zit evengoed suiker in de granola, van de honing. Dit zou je kunnen weglaten om het nog gezonder te maken, maar ik vind het zelf niet erg om een klein beetje suiker toe te voegen. Naar mijn mening is deze granola versie nog steeds gezond!
Je kunt met dit recept eindeloos variëren, voeg de noten, zaden en kruiden toe die jij lekker vindt. Verder kun je natuurlijk ook nog meer noten in de granola doen. Deze versie is lekker studentvriendelijk, aangezien noten best prijzig kunnen zijn. Maar echt, ga dit eens proberen. Perfect ontbijtje binnen handbereik.

30 gedachten over “#GRANOLAPOWER”

  1. sammie zegt:

    Mijn vriend zou dit heerlijk vinden, ik ben te verslaafd aan cruesli 😀 Mooie foto’s!

    1. Demi zegt:

      Haha, begrijpelijk! Dankjewel 🙂

  2. Natasja zegt:

    Jaa, geweldig! Dit wil ik ook graag nog een keer maken. Denk dat ik dit weekend eens de keuken in duik. De honing zou ik dan wel vervangen door agave siroop. 🙂 Mooie foto’s weer!

    1. Demi zegt:

      Dankjewel, super leuk om te horen! Veel bakplezier alvast 😀

  3. Roos zegt:

    Wat een mooie foto’s! En een heerlijke granola, lijkt mij. Fijn receptje, dit ga ik onthouden 🙂

    1. Demi zegt:

      Super lief, dankje! De granola zal je echt niet tegenvallen, zeker ‘n keer gaan proberen! 😀

  4. Elles zegt:

    Eigenlijk heb ik dit nog nooit gehad. T lijkt me best wel lekker voor in de ochtend!
    Liefs,
    Elles

    1. Demi zegt:

      Ja echt heerlijk ‘s morgens. Al moet ik zeggen dat ik ‘s middags ook wel eens uit die pot kan snoepen :p

  5. karlien zegt:

    Wat een goed recept! Heerlijk voor in de ochtend.

    1. Demi zegt:

      Thanks Karlien, goed om te horen 😀

  6. Anne zegt:

    Super lekker, ben helemaal fan van granola (ik eet het als ontbijt, tussendoortje en snack :)! Ik zal je recept even opslaan voor m’n volgende baksessie.

    1. Demi zegt:

      Ben benieuwd hoe je deze variant gaat vinden! Maar inderdaad, als snack kan ‘t ook prima 😀

    1. Demi zegt:

      Ik ook! En qua knapperigheid heeft het ook zeker wat weg van de gewone cruesli, maar dan nog lekkerder! 🙂

    1. Demi zegt:

      Zeeeker een aanrader. In een mum van tijd heb je een hele batch gemaakt!

    1. Demi zegt:

      Ben het helemaal met je eens, weet je ook precies wat er allemaal in zit 🙂

  7. sunny mama zegt:

    Oei, dat ziet er vervaarlijk lekker uit! En ook gezond.
    Mooie foto’s ook!

    1. Demi zegt:

      Super fijn om te horen, thanks!

  8. Miss zegt:

    Wat een mooie foto’s! Oooh, ziet er gewoon overheerlijk uit!

    1. Demi zegt:

      Aaaw, super lief van je! Dankje 😀

  9. Sija zegt:

    Dit is echt wat voor mij! Ik eet net zoals jij veel later of nog liever sla ik het ontbijt over.. super slecht natuurlijk dus dit is ideaal! Het ziet er heerlijk uit.

    1. Demi zegt:

      Echt een aanrader, ik kijk nu zelfs uit naar m’n ontbijt, kun je nagaan!

  10. Marlies zegt:

    Grappig dat jij eerst niet zo van het ontbijt was. Ontbijt is mijn lievelingsmaaltijd van de dag <3 haha. Zelfgemaakte granola is trouwens echt heerlijk! Ik maak het ook wel eens.

    1. Demi zegt:

      Nu moet ik zeggen dat ik toch wel uitkijk naar m’n ontbijtje in de ochtend, maar eerst moest ik er echt niks van hebben, haha!

  11. lonneke zegt:

    Oh wat ziet dit er goed uit zeg! Wil dat graag eens maken.
    En wat heb je een leuke blog!
    Liefs Lonneke

    1. Demi zegt:

      Moet je zeker doen en dankjewel! Super fijn om te horen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.