Lifestyle, Persoonlijk

Happy new month #2

Happy new month

Het is weer de eerste zondag van de maand, tijd voor een happy new month!

Achtergrondmuziekje

Zoals te zien is op de foto ben ik druk bezig met ‘t lezen van The Miracle Morning. Ik heb ‘m bijna uit en ben ontzettend positief. Er worden zulke fijne tips gegeven om je morgen goed te beginnen. Als ik ‘m uit heb gelezen zal ik hier ook nog een blogpost aan wijden. Maar één van die tips die ik je niet kan onthouden is om de wekker aan de andere kant van je kamer te zetten. Ik vind het ontzettend fijn om ‘s ochtends lekker lang te snoozen, maar dat is natuurlijk niet heel erg handig qua productiviteit. Door m’n wake-up light op m’n bureau neer te zetten in plaats van op m’n nachtkastje moet ik uit bed komen en een paar stappen zetten om m’n wekker uit te maken (want ik kan echt geen uilen of andere irritante natuurgeluiden aan in de ochtend). Dit zorgt er automatisch voor dat ik al een stuk opgewekter ben en niet meer de neiging heb om weer te gaan slapen (want wakker is wakker). Echt een aanrader!

Goals februari
– Iedere doordeweekse dag om maximaal 7 uur opstaan. Ik merk heel erg bij mezelf dat ik in de ochtend ’t meest productief ben, hier moet ik dus ’s optimaal gebruik van gaan maken!
Deze is biiiijna gelukt. Ik voel me zelfs schuldig als ik pas om 9 uur wakker wordt op een vrije dag, say whuut. Het is echt een fijn gevoel om vroeg op te staan en dan ook lekker productief aan de slag te kunnen
– 4 van de 7 dagen in de week de 10.000 stappen per dag halen.
Helaas moet ik hier nog aan gaan werken. Vaak verzin ik voor mezelf een smoes dat ik wel genoeg heb te doen voor de dag, maar een half uur/uur lopen kan altijd wel.
– Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Ik ben sinds een week bezig met m’n minor, ik voel dat ik weer genoeg motivatie heb om ertegenaan te gaan! Ik wil dan ook alle theorie goed bijhouden en m’n eigen samenvatting van de gehele minor maken.
Deze is ook bijna gelukt. Blame de herkansing ik had, maar ik had de literatuur wel wat beter bij kunnen houden.

Goals maart
– 4 van de 7 dagen in de week de 10.000 stappen per dag halen, en nu echt!
– Moodboard maken, alles visueel maken om m’n doelen voor ogen te hebben is altijd fijn! Vandaar dat ik een moodboard ga maken (geheel ook in de stijl van The Miracle Morning).
– 2 boeken uitlezen (om toch dat goede voornemen te halen van 20 boeken in een jaar).

Dat was mijn happy new month voor maart, wat staat bij jou op de planning voor deze maand?

8 gedachten over “Happy new month #2”

 1. Djuli zegt:

  Veel succes met je goals van deze maand! The Miracle Morning wil ik ook heel graag lezen. Maar eerst moet ik Big Magic eens uitlezen. Dat is mijn doel voor deze maand, haha.

  1. Blogstertogo zegt:

   Dankje! Ik heb Big Magic even opgezocht, klinkt ook als een erg fijn boek. Die gaat zeker op m’n lijstje, thanks!

 2. Bettie zegt:

  Ik las miracle morning ook laatst en dat heb ik waarschijnlijk 2 of 3 dagen volgehouden. Mijn wekker (mobiel) ligt naast mijn bed, dus die moet ik nog eens gaan verplaatsen. 10.000 stappen per dag halen is lastig he? Ik dacht ook hele tijd dat het een makkie was. Gelukkig lukt het nu zo’n beetje om dat elke dag wel te halen.

  1. Blogstertogo zegt:

   Ik ben met wat kleine dingetjes begonnen, maar nog niet de “full” miracle morning, dus ben erg benieuwd hoe ‘t mij zal afgaan. 10.000 is af en toe best lastig om te halen, maar top dat je het kunt volhouden!

 3. Angela zegt:

  Super tof artikel! Vooral het idee om elke maand een paar goals te zetten, en er vervolgens op terug te krijgen, spreekt mij heel erg aan en prikkelt mij om zelf ook nog een paar goals te zetten voor mijzelf! 😀

 4. Claudia zegt:

  Ik ben wel erg benieuwd naar dat artikel. Ik houd ook enorm van snoozen, maar ik weet niet of ik het fijn vind om de wekker aan de andere kant van de kamer neer te zetten.

  1. Blogstertogo zegt:

   Ik heb de wekker zo op m’n bureau neergezet dat ik nog wel de tijd kan zien, toch wel altijd fijn (aangezien ik ook niet steeds op m’n mobiel wil kijken voor de tijd). Je zou het altijd een dagje uit kunnen proberen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.