Lifestyle Persoonlijk

Happy new month #5

Happy new month

Waaaah, alweer september. Ik kan het me als de dag van gisteren herinneren dat het nog begin juli was en ik bij mezelf dacht dat ik nog twee héle maanden vakantie zou hebben. Nu is die vakantie praktisch afgelopen. Het waren wel twee heerlijke maanden. Ik ging naar Berlijn, was jarig, heb veel afgesproken met m’n beste vriendin, ging drie dagen naar een festival hier in de buurt, heb lekker gelezen en heb (veel te veel) Netflix gekeken.

Lievelingsliedje van het moment

Maar nu begint het echte studentenleven weer. Het allerlaatste jaar Voeding & Diëtetiek, mijn stagejaar, het jaar van afstuderen. Gelukkig had ik de stageplek snel geregeld. Mijn eerste sollicitatie was bij een academisch ziekenhuis en hier ben ik gelijk aangenomen, samen met een medestudent. Ik ga vooral op de volgende drie afdelingen stage lopen: nefrologie (nierziekten), pulmonologie (longenziekten) en oncologie (kanker). Als ik het zo typ moet ik zeggen dat het ook voor mij behoorlijk heftig klinkt. Ik heb nog nooit eerder stage gelopen of gewerkt in een ziekenhuis, dus alles is totaal nieuw voor me. Maar dit is wat ik wil, stage lopen in een ziekenhuis en echt wat voor mensen kunnen betekenen.

Ik wilde eigenlijk in m’n vakantie veel voorbereidingen treffen voor stage (oftewel: richtlijnen en boeken lezen), maar steeds bedacht ik me weer dat ik nu nog rustig aan zou kunnen doen. Dat zal tijdens m’n afstudeerjaar niet heel vaak voorkomen. Ik ben dus eigenlijk pas de laatste twee weken van m’n vakantie weer met de studie bezig. Ik heb van alles uitgeprint en netjes in een stage-klapper gedaan. Ja, ik probeer alles lekker te organiseren. Ik heb zelfs een agenda aangeschaft, een prachtige Moleskine. Goede voorbereiding is het halve werk, hoop ik dan.

Morgen begint het feest, 5 september. En hoe… Dit is het eerste jaar dat er een toets wordt ingevoerd die in het vierde jaar wordt afgenomen. Een toets die zal gaan over de theorie van de afgelopen drie jaar. Ehm, hoe dan!? Het is de bedoeling dat je niet leert voor deze toets, zodat je een idee krijgt wat je nou echt allemaal hebt geleerd de afgelopen jaren en wat daadwerkelijk is blijven hangen. Godzijdank is het meerkeuze, maar toch, pittig lastig allemaal. Wat wel een opluchting is, is dat de toets nergens voor meetelt, het is echt voor jezelf. 200 vragen in twee uur, wish me luck! Verder krijg ik de aankomende week een introductie op m’n stageplaats. De week erop mag ik meedraaien in de keuken, ik krijg er zelfs een keukenpakje, enig toch? En in week 3 begint het dan écht, het meelopen met een diëtist. Ik moet er nog maar niet teveel aan denken en alles over me heen laten komen.

Genoeg studie/stage. Zoals ik eerder aan gaf heb ik me weer lekker geamuseerd met Netflix. Ik heb dan ook ‘n paar fijne tips voor jullie!

Ja, ik weet dat half internet hier al over heeft geschreven. Maar voor de paar mensen die nog niet bekend waren met deze serie: ga ‘m snel checken! Ik heb inmiddels alle afleveringen gezien. En wow, zo goed! Ik ga helemaal niets spoilen, bekijk de trailer en oordeel zelf!

Mijn halve vakantie stond in het teken van deze serie. Alle afleveringen bingewatchen, woohoo! Het is zo’n fijne feelgood serie, echt het kijken waard! En het geweldige is dat binnenkort ‘n paar nieuwe afleveringen komen, can’t wait!

M’n laatste tip is een filmtip. Een wat heftigere film, maar oh-zo-goed. Het is een waargebeurd verhaal en heeft veel indruk op me gemaakt! Kijken die trailer (én hopelijk ook de film).

Heb jij al vakantie gehad? Zo ja, wat heb je zoal gedaan?

31 Comments

 • Reply
  Jonna@Burgertrutjes
  4 september 2016 at 08:53

  Ik heb deze zomer ook voor de zoveelste keer Girlmore Girls gezien!! Dit was echt de laatste keer nu haha!

  • Reply
   Demi
   4 september 2016 at 22:36

   Haha, dit was mijn eerste keer Gilmore Girls! Heb er zo erg van genoten 🙂

 • Reply
  Saskia
  4 september 2016 at 09:15

  Leuk om te zien! Mijn vakantie is nog niet eens begonnen en niet eens zolang… ^^ Maar ik heb er wel super veel zin in. Gilmore Girls heb ik vroeger ook gekeken.

  • Reply
   Demi
   4 september 2016 at 22:37

   Ah, alvast een hele fijne vakantie gewenst dan. Dat het nog maar heel erg mooi weer mag worden! 🙂

 • Reply
  Lieke
  4 september 2016 at 10:10

  Mijn vakantie is vanaf woensdag ook weer afgelopen helaas. Wat mooi dat je op die afdelingen stage gaat lopen, toevallig twee waar ik veel kom. Vind het echt mooi dat je dit kan en wil!

  • Reply
   Demi
   4 september 2016 at 22:38

   Dankje 🙂 Maar zo jammer dat de vakantie is afgelopen inderdaad, mocht van mij nog wel even doorgaan. Ik verveelde me in ieder geval niet :p

 • Reply
  Sija
  4 september 2016 at 11:08

  Wat spannend allemaal! Een goede voorbereiding is inderdaad het halve werk 🙂 Veel succes morgen <3

  • Reply
   Demi
   4 september 2016 at 22:39

   Heel lief, dankjewel! ♡

 • Reply
  Bettie
  4 september 2016 at 11:18

  Mijn vakantie is morgen ook weer voorbij helaas. maar 200 vragen in 2 uur? Ook al zijn het MC vragen, ik vind het nog pittig veel. Veel succes alvast!

  • Reply
   Demi
   4 september 2016 at 22:39

   Ja, echt 200 vragen in 2 uur, ik vraag me zelf ook af hoe ik dat ga doen.. Dankjewel! 🙂

 • Reply
  Djuli
  4 september 2016 at 11:41

  Heel veel succes met je stage! Ik ben deze week helaas ook weer begonnen met werken. Augustus had nog wel iets langer mogen duren. Ik heb Awakenings ook gekeken nadat jij erover had getweet volgens mij. Goede film! Ik kijk nu het tweede seizoen van Narcos. Ik hoor super veel goede dingen over Stranger Things, maar ik denk niet dat het iets voor mij is, want ik vond te trailer al te langdradig haha.

  • Reply
   Demi
   4 september 2016 at 22:40

   Dankjewel! En klopt, ik had over Awakenings getweet, tof dat je ‘m ook hebt gekeken! Narcos hoor ik ook super goede verhalen over, moet eigenlijk de trailer ‘s gaan checken.

 • Reply
  Susan
  4 september 2016 at 14:02

  Heel veel succes met je stage!

  • Reply
   Demi
   4 september 2016 at 22:41

   Super lief, dankjewel Susan!

 • Reply
  Anne
  4 september 2016 at 16:39

  Wat leuk om met jou mee te lezen, heel veel succes met je stage!

  • Reply
   Demi
   4 september 2016 at 22:41

   Super om te horen, dankjewel! 😀

 • Reply
  Marjoleine
  4 september 2016 at 21:49

  De vakantie is echt snel gegaan he? Heel veel succes weer met school en stage, idd gewoon over je heen laten komen. Komt goed! X

  • Reply
   Demi
   4 september 2016 at 22:41

   Echt véél en véél te snel, haha. Dankjewel, super lief! ♡

 • Reply
  Natasja
  5 september 2016 at 06:53

  Mijn vakantie zit er al een tijdje op en ben alweer aan het werk! Heel veel succes met je start van het nieuwe jaar. 🙂 Laat je niet afschrikken door die toets, komt allemaal wel op zijn pootjes terecht. 😉 Voordat je het weet ben je aan het werk.

  • Reply
   Demi
   5 september 2016 at 09:46

   Dankjewel! Heb je zeker gelijk in 🙂

 • Reply
  sammie
  5 september 2016 at 08:51

  Stranger Things, ik heb ‘m al helemaal uitgekeken. Geweldige serie!
  Heel veel succes met je toets al telt tie niet mee 🙂

  • Reply
   Demi
   5 september 2016 at 09:46

   Zeker, ik kan echt niet wachten op seizoen 2, en dankjewel 😀

 • Reply
  Sarah
  5 september 2016 at 13:00

  Awakenings meteen aangeduid om ook te bekijken. De trailer ziet er veelbelovend uit!
  En aaah, Gilmore Girls. Ik ben ook aan het (herbe)kijken op Netflix en kan ook niet wachten op die nieuwe afleveringen 😀

  • Reply
   Demi
   6 september 2016 at 07:39

   Ben benieuwd wat je van de film gaat vinden! 🙂

 • Reply
  José
  5 september 2016 at 17:49

  LOVE Gilmore Girls, m’n favoriete serie aller tijden! Hopelijk is je toets goed gegaan. Succes de komende tijd!

  • Reply
   Demi
   6 september 2016 at 07:40

   Ik heb de vragen in ieder geval binnen de tijd kunnen beantwoorden, dus dat is al een meevallertje. Dankjewel 😀

 • Reply
  Monique | WritingMonique
  6 september 2016 at 08:44

  vakanties gaan altijd zo snel, ik wens je heel veel succes met je stage! 🙂 En een Moleskine agenda is altijd goed! 🙂

  • Reply
   Demi
   6 september 2016 at 11:15

   Zeg dat wel! Dankjewel! 😀

 • Reply
  Sanne
  6 september 2016 at 12:22

  Leuk om te lezen 🙂 Girlmore Girls vind ik ook nice. Ga ik binnenkort weer mee verder.

  • Reply
   Demi
   7 september 2016 at 11:52

   Thanks! Lekker bingewatchen, niks mis mee, haha 🙂

 • Reply
  Kim
  29 november 2016 at 20:07

  Ik ben net begonnen met Girlmore Girls, heerlijke serie!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.