Inspiratie, Lifestyle

Mijn perfecte studentenkamertje

Studentenhuisje 3

Nog één jaartje en dan ben ik klaar met de studie Voeding & Diëtetiek. Het plan is om hierna door te gaan studeren, en wel in Wageningen. Laat Wageningen nou helaas erg ver van huis zijn. Dat betekent: op kamers! Om alvast in de sfeer te komen laat ik je vandaag mijn perfecte studentenkamertje zien.

Ik heb wat rondgesnuffeld op Pinterest, daar heb ik zelfs een mapje gemaakt vol met fantastische wooninspiratie. M’n gehele map kun je hier bekijken! Of alles heel realistisch is, is nog te overzien. But a girl can dream, right?!

Studentenhuisje 1
Wat een droom is deze woonkamer. Het is allemaal zo ontzettend sfeervol. De kleuren die worden gebruikt zijn prachtig. Lekker neutrale tinten met hier en daar een fel accent. Verder lijkt me de bank die in deze ruimte staat heerlijk. Ik zie mezelf er al helemaal bloggen of een serie kijken. Ohja, én er is genoeg ruimte voor boeken, ook erg handig.
Verder ben ik dol op plantjes, al kan ik er niet zo heel goed mee omgaan. Op de een of andere manier gaat alles dood, vraag me niet hoe (zelfs een cactus overleeft het niet op m’n kamer…). Maar mooi is ‘t wel, zeker met zo’n industriële muur en wat houten kistjes.

Studentenhuisje 3
Zie hier de perfecte combo van de eerste twee afbeeldingen, comfi en groen. En dan die keuken, he-le-maal m’n ding. Een zwart blad kan de ruimte erg donker maken, maar dat is hier totaal niet het geval. Door het te combineren met lekker veel groen, wit en hout wordt het erg sfeervol en blijft het licht. Verder is de vintage spiegel erboven ook erg mooi! Wat niet op de foto staat, maar wat ik wel in m’n keukentje wil zijn allerlei verschillende tools. Nou is een KitchenAid niet erg betaalbaar voor een studentje, maar iets wat daarop lijkt zou zeker handig zijn. Net als een blender, hakmolen, tosti-ijzer en nog een triljoen andere apparaten.

Studentenhuisje 2
Volgens mij is er een patroon te ontdekken, heel erg veel groen. Kijk hoe mooi al dat groen staat bij zo’n groot raam, behoorlijk Instagram proof. En wat natuurlijk ook nodig is op m’n studentenkamertje is een fijn bureau. Ik houd van al deze bij elkaar geraapte meubeltjes en accessoires, die toch ontzettend goed bij elkaar passen.

Zoals je bij verschillende bovenstaande foto’s kunt zien hecht ik veel waarde aan licht in een kamer/huis. Het zorgt ervoor dat alles levendiger wordt en het maakt de ruimte gewoon af. Zeg nou zelf, de bovenstaande planten staan toch top voor dat grote raam?! Het lijkt me geweldig om later ook zulke grote ramen te hebben in m’n paleisje. Maar om nou altijd mega fel licht in huis te hebben is ook niet alles. Om helemaal een idee te hebben van wat ik later in m’n eigen kamer wil, ben ik nog wat verder gaan zoeken. Als je zelf nog op zoek bent naar wat extra raaminspiratie moet je eens kijken op de website van de firma VELUX, zij bieden namelijk allerlei soorten raamdecoratie aan. Zo heb ik hele mooie verduisterende rolgordijnen gevonden. Je heb ook nog ‘s breed scala aan kleurkeuze, zo kun je gaan voor een subtiel kleur, een donkere kleur, of zelfs rolgordijnen met een printje! (klik hier voor de rolgordijnen, waarbij je ook de verschillende kleuren en printen kunt bekijken) Door de verduisterende rolgordijnen kan ik later evengoed veel ramen hebben, maar is alles ook te verduisteren als ik bijvoorbeeld een film of serie wil kijken. Ideaal toch?

Zo, ik denk dat je nu wel een goede indruk hebt van mijn interieursmaak, ik ben erg benieuwd in hoeverre dit overeen gaat komen met het appartement waar ik later in ga wonen!

Hoe ziet jouw perfecte studentenkamer/huis eruit?

#spon


Bron foto’s: Pinterest


Psssst, volg je me al op Instagram, Twitter en Facebook?

22 gedachten over “Mijn perfecte studentenkamertje”

 1. Claire zegt:

  Dat is echt de perfecte Tumblr studentenkamer! Mijn kamer zag er totáál niet zo uit haha. Maar een paar plantjes, een likje verf en leuke meubels kunnen al een groot verschil maken.

  1. Demi zegt:

   Haha precies! Met wat simpele aanpassingen kan ‘t al mega gezellig en sfeervol worden 😀

 2. Mieneke zegt:

  Ik ben allang geen student meer, maar dit zijn ook gave spullen voor in mijn volwassen-huis 😉 Gave sfeer zeg! Dit vraagt om een Marktplaats-snuffelmiddag!

  1. Demi zegt:

   Ja, zekers! Veel zoekplezier met je Marktplaats-snuffelmiddag, hopelijk vind je leuke spulletjes 😀

 3. Elles zegt:

  Oehh, wat spannend op kamers! Ik zie nu wel heel veel leuke inspiratiebronnen maar waarschijnlijk zal mijn kamer er heel erg rommelig en onoverzichtelijk uitzien, haha!
  Liefs,
  Elles

  1. Demi zegt:

   Wie weet wordt het bij mij ook erg rommelig, zou me in ieder geval niks verbazen :p

 4. Sarah zegt:

  Heel mooi. Veel planten fleuren een ruimte meteen op. Al is het wel herkenbaar wat je zegt… bij mij overleven zelfs de cactussen het ook niet. Oeps.

  1. Demi zegt:

   Ah een lotgenootje! Hoe krijgen we het toch voor elkaar eh!? :p

 5. Eline zegt:

  Erg mooi allemaal! Ik kan ook niet wachten om op kamers te gaan, al is het alleen al om het inrichten. Van deze inspiratie word ik zelf heel gelukkig, mooi!

  1. Demi zegt:

   Ja precies, zo denk ik er ook over! 😀

 6. lostoba zegt:

  Per-fect. Geweldig om het in te richten lijkt mij, en wat heb je het fantastisch gedaan girl! Ik moet mijn complimenten over je blog ook nog even geven, want wauw ziet er geweldig uit :). (Mag ook best gezegd worden toch :P)

  1. Demi zegt:

   Wat een ontzettend lieve comment, je maakt m’n hele dag top! Dankjewel! 😀

 7. Laura zegt:

  Oh wauw! Dat zou heel gaaf zijn haha. Ik houd zelf heel erg van wit en strak dus ik zou zelf gaan voor een hele indistruele stijl.

  1. Demi zegt:

   Ja eh?! Dat industriële vind ik ook heel erg mooi, of juist dat in contrast met een wat zachtere stijl 🙂

 8. Djuli zegt:

  Die cactussen! Die kussentjes! Die planten! Ja, dit wil ik ook! Ons huis is nog steeds niet helemaal af, dus ik vind dit soort blogposts altijd heerlijk om te lezen. Zo veel inspiratie!

  1. Demi zegt:

   Ik ben ook altijd dol op zulke inspiratie artikelen, veel plezier nog met het verder inrichten van jullie huisje 😀

 9. Saskia zegt:

  Erg leuke inspiratie! Ik kan niet wachten tot ons appartement eindelijk verkocht is waarna we een eengezinswoning kunnen verbouwen/klussen en INRICHTEN<3

  1. Demi zegt:

   Ah, spannend zeg! Heel veel plezier alvast met al het klussen en inrichten! 😀

 10. Mylène zegt:

  I loooove!!! Dit zijn echt dingen waar ik me uuuuren mee bezig kan houden. Zo mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.