Fotografie

Nieuwe camera!

Nikon D5300

In m’n vorige artikel heb ik al kort de zoektocht naar m’n nieuwe camera beschreven. In dit artikel ga ik wat meer op de mogelijkheden van de Nikon D5300 in.

Ik heb veel rondgekeken op internet en elke review die ik tegenkwam van deze camera was laaiend enthousiast. Deze digitale spiegelreflex camera heeft 24,2 megapixels en ingebouwde WiFi en GPS. De WiFi heb ik inmiddels al getest, en ik moet zeggen dat alles érg vlotjes gaat. Je installeert de Nikon app, connect je mobiele apparaat met de camera en tadaa! Daar zijn je foto’s. Dit maakt het heel gemakkelijk om snel een foto van je camera op bijvoorbeeld Instagram te zetten. Ik denk dat ik deze functie erg vaak ga gebruiken! GPS heb ik nog niet geprobeerd, maar hier ga ik ook snel genoeg achter komen.

Wat ook een erg positief punt van deze camera is, is dat er een kantelbaar scherm in zit. Op deze manier kun je je scherm beschermen als je de camera opbergt en wordt het gemakkelijker om foto’s in een moeilijke hoek te maken.

Nikon D5300 2

Verder heeft de Nikon D5300 een hoog ISO bereik, namelijk 100-12.800 (uitbreidbaar tot 25.600, maar dat komt de kwaliteit niet bepaald ten goede). Dit wil zeggen dat je ook in donkere omstandigheden goede foto’s kunt maken met weinig ruis.

Wat me gelijk opviel toen ik met de camera aan het spelen was, is dat het menu eindeloos lijkt. Er zijn mega veel effecten beschikbaar, zo is er zelfs een voedsel stand. Ik kan niet wachten om deze te proberen!

Tot slot voelt de camera ook gewoon degelijk aan en ligt hij fijn in de hand. Ik heb tot nu toe geen enkele spijt van mijn aankoop! Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden en specificaties, maar veel moet ik ook nog gaan ontdekken in de loop der tijd.

Nikon D5300 3

Natuurlijk zal ik veel foto’s die ik met m’n D5300 maak op Instagram posten, volg je me hier al?

11 gedachten over “Nieuwe camera!”

 1. Sija zegt:

  Mooie camera! Ik heb ook een Nikon en die bevalt heel erg goed. 🙂

 2. Femke zegt:

  Wauw, wat een beauty! Echt een fantastische aankoop. En die lens is echt ge-wel-dig. Je gaat hier vast veel prachtige foto’s mee maken <3

 3. Mylou zegt:

  Ah zo’n mooike! Komt helemaal goed met de fotografie skills :’D

 4. sammie zegt:

  Mooie nieuwe camera! Veel plezier ermee maar dat zal vast lukken 🙂

 5. Girls-Things zegt:

  Mooie camera!
  Ik heb zelf ook een Nikon en weinig problemen ermee.
  Veel plezier met mooie plaatjes schieten ;).
  Liefs Merle van Girls-Things

 6. Fleur zegt:

  Ziet er goed uit! Ben benieuwd naar de foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.