Hotspot

Praxis tuinen high tea

Precies een week geleden had ik m’n allereerste high tea! Jup, deze foodie had nog nooit een high tea meegemaakt, dus het moest er toch maar ‘s van komen.

De high tea was bij de Praxis Tuinen, klinkt als een gekke combinatie, de Praxis en eten. Maar deze Praxis verkoopt dus geen bouwspullen, maar allemaal plantjes, bloemetjes en interieurartikelen. Ik heb natuurlijk geen verdere ervaringen met een high tea, dus ik geef gewoon mijn mening over deze high tea zonder het ergens mee te vergelijken!

Praxis high tea

Toen we aankwamen was de tafel al helemaal gedekt met deze schattige spulletjes. Dat is nog ‘s goed binnenkomen!

Praxis high tea

Praxis high tea

Sowieso is Praxis Tuinen he-le-maal m’n stijl. Ik ben dol op deze combinatie van hout met groen en dat industriële. Aangezien ik maar op 5 minuutjes afstand hiervan woon is het misschien zelfs wel een idee om hier, onder het genot van een sapje, te gaan werken aan m’n blog of aan school.

Praxis high tea

Al snel kwam de eerste ronde, soep! Ik ben echt een soepenmens, je kunt me echt wakker maken voor een lekker soepje. We begonnen met een rijk gevulde uiensoep. Die viel zeker goed in de smaak.

Praxis high tea

Dan nog een hartige ronde. Zie hier een panini met ham en brie, worstenbroodjes, saucijzenbroodjes en quiches. Note to self: die panini met brie en ham moet ik thuis ook ‘n keer gaan maken, want dat was een van m’n favorieten die dag!

Praxis high tea

Dan de derde en laatste ronde, de klapper van de high tea: een etagère met allerlei lekkers! Deze etagère bestond uit nog één bord met hartige hapjes en twee borden met zoet.

Praxis high tea

Zie hier mini pita broodjes (zo schattig) met ham, kaas, komkommer, tomaat en sla en wraps met ham, sla en ‘n lekker sausje. We hadden van tevoren aangegeven dat we geen visliefhebbers zijn, dus we hebben bij de hartige ronde geen vis gehad (ik denk dat er anders zalm in de wraps had gezeten).

Praxis high tea

Praxis high tea

Dan begint de zoetigheid. Eclairs, cupcakes, slagroomsoesjes en mini stroopwafeltjes. En dan ook nog ‘s een bord vol met donuts, scones met jam en lekkere hazelnotenbonbons.
Natuurlijk was er ook onbeperkt thee. Heerlijke losse thee waarbij we konden kiezen uit 4 soorten thee. Ik heb ze allemaal geprobeerd en ze zijn stuk voor stuk door de keuring gekomen.

We hebben een ontzettend leuke middag gehad, lekker eten, goed drinken en een leuke omgeving, wat wil je nog meer? Bij mijn weten kun je alleen in de Limburgse Praxis Tuinen (wij zijn in Venlo geweest) een high tea krijgen, dus mocht je in Limburg wonen of zin hebben om een stukje te rijden voor deze high tea, zeker doen!
De high tea kost 14,95 euro per persoon, meer informatie is hier te vinden: https://www.praxistuincentrum.nl/high-tea

6 gedachten over “Praxis tuinen high tea”

 1. Joanne zegt:

  Wat tof! Ik had dat nog niet eerder gehoord. Ziet er ook heel goed uit! 🙂

 2. Sija zegt:

  Wat leuk zeg! De hapjes zien er super goed uit! Doe mij ook maar zo’n Praxis in de buurt 😀

 3. Nicole zegt:

  Ziet er super goed uit! Soep en thee lijkt me een beetje een gekke combi, maar dat kan ook aan mij liggen, haha!

  1. Demi zegt:

   Haha daar heb je een punt. Ik had zelf eerst de soep gegeten (die gekregen we ook heel snel) en vervolgens ben ik aan de thee gegaan :p

 4. Resaarcle zegt:

  High Tea, heerlijk! Sinds wij naar Schotland geweest zijn, houden we thuis heel af en toe ook high tea met zelfgebakken scones, aardbeienconfituur en slagroom! Superknus!

  1. Demi zegt:

   Ah, klinkt heel erg lekker ja. En ook nog ‘s ontzettend gezellig 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.