Hotspot, Inspiratie

SPIJS! Foodfestival 2018

SPIJS! 2

Afgelopen weekend werd SPIJS! weer in Venlo (Limburg) georganiseerd. SPIJS! is een gratis foodfestival waar je heerlijk eten krijgt (duh), lekker kunt chillen en naar gezellige muziek kunt luisteren. Het wordt georganiseerd op de Maasboulevard, waardoor je fijn uitzicht hebt over het water. Het terrein bestaat uit verschillende onderdelen, de foodtruck arena, de urban food boulevard, de picknick area, de lounge area en de kids area.

SPIJS! 5

Er was afgelopen weekend een hoofdpodium, met daarbij een grote bar, en een kleiner podium. Persoonlijk vond ik het kleinere podium het leukste. Er werden in de week voorafgaand aan SPIJS! in Venlo en omstreken banken opgehaald bij mensen die deze niet meer nodig hadden. Deze banken werden bij het podium gezet, zodat je lekker relaxt kon genieten van de singer-songwriters. Dat creëerde zo’n huiselijke sfeer!

SPIJS! 6SPIJS! 13

Ik ben al één keer eerder op SPIJS! geweest, maar wat er dit jaar werd gedaan had ik nog niet eerder gezien. Je kon namelijk als bedrijf of particulier een badeendje kopen. De bedrijven konden grote badeenden kopen, zoals je hieronder op de foto kunt zien. Particulieren konden kleine badeendjes kopen via lootjes die tijdens SPIJS! werden verkocht. De badeendjes werden losgelaten in het water en de eendjes die het eerst over de finish kwamen wonnen een prijs! En het geld dat hiermee is opgehaald gaat naar twee goede doelen.

SPIJS! 12

Dan natuurlijk, het eten! Niet geheel onbelangrijk op een foodfestival. Er was voor ieder wat wils, lekkere (Turkse) pizza’s, funnel cakes, hotdogs, vlees van de BBQ, paella en zelfs een wijnbar was aanwezig.

SPIJS! 4SPIJS! 8SPIJS! 9

Die dag besloten m’n vriend en ik om er een Britse dag van te maken, aangezien we over 1.5 maand naar Londen op vakantie gaan. We kozen als eerste voor een pie van The Pie Shop, de beef Guinness and mushroom pie om precies te zijn. En wat een aanrader is dat zeg! Ik heb nog niet heel veel pie ervaring, maar deze smaakte echt geweldig en naar meer. De pie was rijkelijk gevuld en je proefde het bier nog goed terug. Ik wil zeker in Engeland nog meer pie’s gaan proeven 🙂

SPIJS! 16SPIJS! 10SPIJS! 11

Wat ook niet kan missen is een lekkere portie fish & chips. Deze was afkomstig van de foodtruck Anton’s Meals on Wheels. Ook dit was zeker een aanrader. De frietjes waren ambachtelijk gesneden, de vis had een lekker krokant jasje en de remouladesaus maakte ‘t geheel helemaal af. We kregen er als soort van aanbieding een garnalenkroketje bij voor weinig geld. Daar zeiden we natuurlijk ook geen nee tegen! Dit kroketje werd geserveerd met truffelmayonaise. De truffelmayonaise liefhebber in me was daar erg content mee!

SPIJS! 17SPIJS! 14

SPIJS! 2018 was ontzettend gezellig en lekker. Volgend jaar ben ik zeker weer van de partij!
Voor meer informatie check de website, Facebook of Instagram van SPIJS!

8 gedachten over “SPIJS! Foodfestival 2018”

 1. Mylou zegt:

  Leuuuuuk! Ik ben dus nog nooit bij een foodtruck festival geweest, echt slecht. Die badeendjes race is trouwens geniaal bedacht, mooi ook dat de opbrengst daarvan naar goede doelen gaat!

  1. Demi zegt:

   Je moet echt ‘n keertje gaan, zoooveel lekker eten is er te vinden. En zeker goed dat de opbrengst naar goede doelen gaat! Daarnaast was ‘t ook gewoon erg geinig om al die badeenden in het water te zien gaan :p

   1. Duckrace Venlo zegt:

    Volgend jaar doen we er gewoon nog eendje 🙂 en dan zijn jullie natuurlijk van harte welkom.

 2. Judith zegt:

  Wat een mooie foto’s heb je gemaakt 🙂 Ziet er gezellig uit!

  1. Demi zegt:

   Dankjewel! Heel erg leuk om te horen, de omgeving was ook wel erg fotogeniek 🙂

 3. Marjoleine zegt:

  Ziet er super gezellig uit, mooie foto’s heb je gemaakt! Het eten ziet er ook super lekker uit.

 4. Jessica J. zegt:

  Ik heb een zwak voor foodtruckfestivals! Tof dat je er dingen kan proberen die je anders nooit zou kiezen. En wat een vrolijke foto’s heb je gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.