Hoofdgerechten, Recepten, Salades

Mexicaanse maissalade en vegetarische tortilla’s 🌽

Tex Mex part III 1

De Mexicaanse keuken ben ik steeds meer en meer gaan waarderen. Ik kan wel zeggen dat dit één van m’n favoriete keukens is geworden. Als ik inspiratieloos ben neig ik al snel naar iets van een chili of taco’s.

Ik ben dol op mais, vandaar dat ik ook al ‘s eerder maissoep heb gemaakt. Nog nooit had ik een salade met als hoofdingrediënt mais gemaakt of gegeten, daar moest dus snel verandering in komen. Na het proeven van deze maissalade kan ik zeggen dat ik om ben, dit redelijk low-budget bijgerechtje is heerlijk! De salade is lekker fris door de crème fraîche en het limoensap. Deze salade is daarom ook ideaal om te serveren bij bijvoorbeeld een barbecue. Verder is de vulling van de tortilla’s in dit recept vegetarisch, je kunt hier echter gemakkelijk kipfilet of gehakt aan toevoegen.

Mexicaanse maissalade met vegetarische tortilla's

Voorbereidingstijd 10 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totale bereidingstijd 30 minutes
2 personen

Ingrediënten

  • 6 tortilla's
  • 1 zakje Mexicaanse fajita kruidenmix
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 zak Mexicaanse groentemix (400 gram)
  • 1 paprika
  • 1 blik kidneybonen
  • kaas naar smaak
  • 1/2 potje zure room
  • 1 blikje mais
  • 1/2 rode ui
  • 1/3 potje crème fraîche
  • gerookte paprikapoeder
  • koriander
  • sap van halve limoen
  • peper en zout naar smaak

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C

  2. Snijd de paprika in stukjes. Doe wat olijfolie in een pan en bak de paprika en Mexicaanse groentemix kort aan

  3. Voeg de tomatenblokjes, de uitgelekte kidneybonen en de kruidenmix toe, laat dit 5 minuutjes pruttelen

  4. Verdeel het mengsel over 6 tortilla's (wij hadden een beetje over van het mengsel, maar dit is natuurlijk ook nog lekker om zonder tortilla's te eten). Rol de tortilla's op en leg ze in een ingevette ovenschaal

  5. Strooi wat van de kaas over de tortilla's en doe ze voor ongeveer 10 minuutjes in de voorverwarmde oven

  6. Dan de maissalade: doe de uitgelekte mais in een kommetje. Snipper een rood uitje fijn en voeg dit toe aan de mais. Voeg vervolgens twee eetlepels crème fraîche, gesnipperde koriander, één theelepel gerookte paprikapoeder, sap van een halve limoen en peper naar smaak toe. Meng dit alles goed door elkaar

  7. Voeg eventueel zure room en koriander toe aan de vegetarische tortilla's. Serveer de maissalade bij de tortilla's en klaar is je Mexicaanse feestmaal!

Tex Mex part III 2

Een tijdje terug heb ik nog meer lekkere Mexicaanse receptjes gemaakt, namelijk huevos ranchos tortilla met maissoep en tacosoep. Dus mocht je nog op zoek zijn naar meer Mexican food inspiratie, klik dan gerust verder.

Laat het mij via Facebook, Twitter of Instagram weten als je dit recept ook hebt gemaakt, dat lijkt me onwijs leuk!
Eet smakelijk! 🇲🇽

5 gedachten over “Mexicaanse maissalade en vegetarische tortilla’s 🌽”

  1. Mam zegt:

    Ziet er top uit

  2. Eva zegt:

    Oooh klinkt echt heel lekker!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.