Lifestyle

Tips van het voedingsmeisje #3

Tips van het voedingsmeisje #3 4

Afgelopen kerst heb ik van m’n vriend geweldige cadeau’s gekregen. Het begon met een entreeticket voor het Moco museum waar de tentoonstelling van Banksy en Roy Lichtenstein te zien zijn. Daarna zag ik ook nog een A4’tje met een reservering bij restaurant Morlang! Ik heb al ‘s laten doorschemeren dat Morlang één van m’n favoriete restaurantjes is, aangezien ze hier beef Wellington op de kaart hebben staan. Laat dat nou net m’n all-time favourite gerecht zijn! Deze keer staan m’n tips dus in het teken van de toerist uithangen in Amsterdam.

Tips van het voedingsmeisje #3 5

Tips van het voedingsmeisje #3 3

Ik ben erg enthousiast over zowel het Moco museum als de tentoonstellingen die er momenteel te zien zijn. Het Moco museum is een groot huis met allerlei kleinere kamertjes waar veel te zien is. Dit maakt het museumbezoek al erg leuk en kneuterig. Doordat ik tekenen en kunstgeschiedenis op de HAVO heb gevolgd was ik al bekend met het werk van Banksy en Lichtenstein. Vooral het werk van Banksy spreekt mij ontzettend aan. Je kunt er ongeveer 50 werken van Banksy bewonderen, waaronder Girl with Balloon, ik keek dan ook zeker m’n ogen uit! Ook het werk van Roy Lichtenstein was indrukwekkend om in het echt te zien. Van dichtbij zie je pas hoeveel van de kenmerkende “dots” zijn gezet en hoeveel werk dit moet zijn geweest.

Beide tentoonstellingen zijn tot en met 31 mei te bewonderen in Amsterdam. Op de website van het Moco museum vind je nog meer informatie en kun je online tickets kopen (wat zeker een aanrader is, want er kan een lange rij staan!).

Honthorststraat 20, 1071 Amsterdam

Tips van het voedingsmeisje #3 1

Tips van het voedingsmeisje #3 2

Na rond te hebben gelopen door het mooie Amsterdam was het tijd voor het avondeten. Met de tram gingen we richting de keizersgracht. We waren een van de eerste die aankwamen in het restaurant en kregen dan ook een prachtig plekje aan het raam, waardoor we uitzicht hadden over de gracht. Enkele jaren geleden was ik al bij Morlang geweest, ik wist dus al dat ik goed eten kon verwachten. Echter overtrof alles m’n verwachtingen. Met als ultieme hoogtepunt de beef Wellington. Maar mocht je hier gaan eten raad ik je ook zeker de lava cake aan, ik denk dat ik nog nooit zo’n lekker toetje heb geproefd!

Ben je enthousiast geworden? Neem dan snel een kijkje op de website of de facebook pagina van Morlang. En ohja, het restaurant gebruikt nu mijn foto op hun website en social media kanalen. Best wel tof al zeg ik ‘t zelf!

Keizersgracht 451, 1017 DK Amsterdam

Tips van het voedingsmeisje #6

Tips van het voedingsmeisje #7

Heb jij nog leuke tips voor me die ik niet mag missen? Laat ze dan achter in de comments!

3 gedachten over “Tips van het voedingsmeisje #3”

 1. Eline zegt:

  Ik ga vandaag een dagje naar Amsterdam, Banksy staat ook echt nog op mijn lijstje. Lijkt me zo gaaf om zijn werk in het echt te zien.

  1. Demi zegt:

   Zeker een aanrader, heel veel plezier vandaag in Amsterdam!

 2. Mylou zegt:

  Wat tof dat Morlang je foto gebruikt! Het ziet er ook héél lekker uit moet ik zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.