Lifestyle, Voeding

Tips van het voedingsmeisje #1

Foodie tips

De afgelopen tijd heb ik veel leuke dingen voorbij zien komen, van een podcast tot granola. Tijd voor tips van het voedingsmeisje, een artikel waar ik je over al deze leuke dingen vertel!

 

Podcast Jelmer de boer

Deze heb ik onlangs ontdekt. Jelmer de Boer volg ik inmiddels al een tijdje en ik zag de podcasts dan ook al vaker voorbij komen. Doordat Saraï Pannekoek (diëtist en voormalig docente van me) meedeed aan ‘n podcast begon ik deze te luisteren. Alles klonk zo interessant dat ik al snel benieuwd was geworden naar de andere poscasts. De podcasts van Jelmer gaan regelmatig over voeding, maar ook over bijvoorbeeld slaappatronen, reizen en e-mailen. Dus wil je ‘s wat anders luisteren dan je playlist op Spotify en tegelijkertijd wat bijleren over bepaalde onderwerpen? Check dan zeker even de site van Jelmer voor de podcasts.

 

Cooked

De Netflix documentaire ‘Cooked’ staat al een tijdje online, maar ik heb deze onlangs pas ontdekt (heel toevallig door de hierboven beschreven podcast). Deze documentaire is een verfilming van het boek Cooked van Michael Pollan. Michael Pollan is een Amerikaanse schrijver, journalist, activist en professor journalistiek. Hij heeft het gelijknamige boek geschreven, maar ook Food Rules, The Omnivore’s Dilemma en In Defence of Food. Ik ben me gelijk wat gaan verdiepen in Michael Pollan en heb al zijn boeken op m’n bol.com wishlist gezet. Wie weet komt er nog een artikeltje wanneer ik een aantal boeken van hem heb gelezen.
De documentaire ‘Cooked’ bestaat uit vier afleveringen van ieder vijftig minuten. Iedere aflevering staat in ‘t teken van een element, vuur, water, lucht en aarde. Michael Pollan laat in deze documentaire zien hoe koken ons voedsel en de wereld heeft veranderd. Alleen al de trailer is indrukwekkend, interessant en zó mooi.

 

I’m a foodie granola

Tips van het voedingsmeisje 2

De website I’m a Foodie is geweldig, net zoals het boek Eet als een Expert. Maar nu hebben de dames van I’m a Foodie ook een product op de markt gebracht, namelijk granola! En dan niet de supermarkt variant met 55% suiker, maar zoals ze zelf zeggen:

Gewoon een verantwoorde granola die bijzonder is om alles wat er (niet) in zit! I’m a Foodie heeft een super lekkere granola weten te ontwikkelen die vrij is van toegevoegde suikers, zout en palmvet.

Wanneer ik zin heb in granola maak ik deze zelf. Maar heb je hier geen zin in of geen tijd voor, dan is dit zeker een goed alternatief. De granola is op deze site te bestellen!

 

Artikelen

De afgelopen tijd ben ik weer iets constanter gaan bloggen en ik ben van plan om dit vol te gaan houden. Al helemaal nu ik Lightroom op m’n laptop heb, wat een geweldig programma (ook een tip als je fotograferen erg leuk vindt). Ik vind m’n foto’s er namelijk zoveel op vooruit gegaan!

Tips van het voedingsmeisje 3

Zo is de afgelopen tijd een artikel met aspergerecepten online gekomen, het aspergeseizoen is helaas al (bijna) afgelopen. Mocht je nou nog asperges zien liggen in de supermarkt, dan zijn deze recepten zeker ‘n aanrader. Ook schreef ik een artikel over de gezondheidsvoordelen van zeewier. Wil je daar graag wat meer over weten, check dat artikel dan zeker.

As we speak is trouwens de állerlaatste week van m’n studie. Nog twee toetsen, eentje op donderdag en eentje op vrijdag en dan is het afgelopen. Heel erg spannend allemaal! Updates zijn uiteraard op m’n social media kanalen te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.