Lifestyle

Want to read

De laatste tijd lees ik steeds weer meer en meer. Ik heb nog meer dan genoeg boeken op m’n want to read lijstje staan, vandaag licht ik een paar van deze boeken toe!

Ik weet niet hoe ‘t met jullie zit, maar ik heb echt van die lees-periodes. Dan zit ik helemaal in een boek en moet ik ‘t zo snel mogelijk uitlezen en drie weken later lees ik nauwelijks meer. Maar de laatste tijd zit ik in een goede lees-flow. Zo heb ik The Miracle Morning, Eleanor & Park, Fangirl, Attachments, Wonder en het Groene Meisjes boek uitgelezen. Stuk voor stuk hele fijne boeken trouwens!

Ik lees veel van m’n boeken op een ereader (ik heb er eentje van Sony). Ik vind dit zelf erg fijn lezen, het weegt praktisch niks en je kunt er een triljoen boeken op kwijt. Al vind ik een oldskool boek natuurlijk ook niet verkeerd. Voornamelijk voor de eventuele foto’s/illustraties en natuurlijk voor die typische boekenlucht.

Harry Potter

Harry Potter is een zevendelige fantasyserie geschreven door de Britse schrijfster J.K. Rowling. De boeken volgen chronologisch de puberteit en de adolescentie van leerling-tovenaar Harry Potter en zijn beste vrienden Ron Wemel en Hermelien Griffel, waarmee hij samen studeert aan Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Het hoofdverhaal concentreert zich op Harry’s gevecht tegen de duistere tovenaar Heer Voldemort, die Harry’s ouders vermoordde in een poging onsterfelijkheid te verwerven en de tovergemeenschap aan zich te onderwerpen.

Op het moment ben ik bezig met het lezen van de Harry Potter serie. Beetje spuit elf en enorm laat, maar ik moet ze toch allemaal ‘s gaan lezen. Mijn goal is om ze allemaal uit te hebben voordat “Fantastic beasts and where to find them” in de bioscoop gaat draaien (voor november dus). Even duimen dat het me gaat lukken!
Hier te koop!

Het Voedsellabyrint

Er is te veel tegenstrijdige informatie over gezond worden en blijven. Uit onderzoek naar waarom mensen ziek en/of dik worden blijkt dat chronische stress, een ongezond voedselaanbod, gebrek aan kennis en vaardigheden en armoede belangrijke oorzaken zijn van ongezond eetgedrag, maar een samenhangende visie op een oplossing ontbreekt.
Jaap Seidell en Jutka Halberstadt bieden in Het voedsellabyrint een nieuwe kijk op de manieren waarop voedsel ons en onze samenleving gezonder kan maken. Eetadvies alleen geeft onvoldoende houvast voor een gezondere levensstijl. De auteurs geven inzicht in de oorzaken van ons (eet)gedrag, maar ook praktische aanbevelingen om onze gewoontes te veranderen zodat we gezonder en duurzamer kunnen eten.

Voor m’n opleiding lees ik allerlei boeken over voeding, maar ik vind ‘t erg leuk om ook nog extra boeken over voedingsonderwerpen te lezen. Zo heb ik het boek Het Voedsellabyrint al een hele tijd op m’n kastje liggen. Ik heb dat trouwens zó vaak, dan koop ik helemaal enthousiast een boek, maar het vervolgens gaan lezen, ho maar..
Anyways, dit boek is o.a. geschreven door Jaap Seidell, die je vaak op tv langs ziet komen als het over voeding gaat. Aangezien hij een voedingswetenschapper is kun je er wel vanuit gaan dat de informatie die in dit boek staat wetenschappelijk oké is (in tegenstelling tot boekjes van dieetgoeroe’s, die vooral uitgaan van hun “gevoel”).
Hier te koop!

Boek 3

De Vegarevolutie

Door voedselschandalen en overbevolking wordt de noodzaak om anders te gaan eten steeds belangrijker. Steeds meer mensen kiezen daarom voor een duurzamer alternatief: puur plantaardige voeding. Als alle Nederlanders één dag per week geen dierlijke producten eten, zijn in één klap alle Nederlandse klimaatdoelstellingen voor huishoudens gehaald. Maar hoe doe je dat, een dagje zonder vlees en zuivel, zonder in te leveren op smaak? Door de vega-uitdaging aan te gaan!
De vegarevolutie is hét Nederlandse basiswerk over veganistisch eten. Naast meer dan vijftig plantaardige recepten biedt het boek onderbouwde informatie over gezondheid, dierenwelzijn, milieu en duurzaamheid. De vegarevolutie neemt je mee in de heerlijke wereld van het veganisme en bewijst dat eerlijk en duurzaam eten zowel gezond als lekker is.

Nog zo’n boek dat ik in een vlaag van enthousiasme heb gekocht is De Vegarevolutie van Lisa Steltenpool. Lisa heeft ook voeding & diëtetiek gestudeerd, dus ook bij dit boek ga ik er vanuit dat de informatie klopt. Zelf ben ik geen vegetariër of veganist, maar ik vind het erg interessant om meer te lezen over dit onderwerp. Het boek staat vol handige informatie en lekkere recepten. Waarom heb ik dit boek eigenlijk niet allang uit?!
Hier te koop!

De Grote Voedselverleiding

In De grote voedselverleiding beschrijft Denise de Ridder nieuwe inzichten uit psychologisch onderzoek naar eetgedrag. Ze laat zien dat wilskracht een slechte raadgever is om minder te eten en dat lijnen meestal niet leidt tot gewichtsverlies. Maar er is ook goed nieuws: simpele plannetjes kunnen ervoor zorgen dat je minder gaat eten. En voedselverleidingen kunnen je juist helpen herinneren aan het doel om gezonder te eten. De grote voedselverleiding laat zien op welke manieren mensen proberen hun eetgedrag te reguleren, en onthult waarom bepaalde strategieën succesvol zijn en andere al bij voorbaat gedoemd zijn te mislukken.

Boeken 2

Last but not least, De Grote Voedselverleiding. Een hele poos geleden heb ik meegedaan aan een voedselonderzoekje. Ik moest een paar keer wat gegevens doorgegeven en vragenlijsten invullen. Op ‘t eind van de rit kregen we dit boek als bedankje. De titel klinkt alleen al heel erg interessant. Het wordt dus ‘s tijd dat ik deze ga lezen!
Ik kan dit boek niet meer op bol.com vinden (behalve een tweedehandsje), maar wie weet kun je deze nog in de boekhandel of op de markt scoren!

Ik hoop dat ik alle boeken snel kan gaan lezen, want nu ik dit heb geschreven ben ik weer erg benieuwd geworden naar deze boeken. Als je graag een review van ‘n bepaald boek wilt zien, let me know!
P.s. je kunt m’n leesstatus ook volgen op Goodreads (klik hier voor m’n profiel), mocht je ook een account daar hebben, voeg me vooral toe!

Welke boeken staan nog op jouw to-read lijstje?

3 gedachten over “Want to read”

  1. Roos zegt:

    Leuke dingetjes zitten er tussen!

  2. Sas zegt:

    Oh ik heb nog zoveel toff thrillers in mijn kast staan.. Na Het Joshua Profiel, die ik nu aan het lezen ben wil ik beginnen in Ienemiene Mutte… Ben erg benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.